Kotivinkki

Nopea mustikkapiirakka

25 min
0
0

Nopea mustikkapiirakka

Nopea mustikkapiirakka syntyy pakasteesta poimitusta valmistaikinasta.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 400 gvalmista kauramurotaikinaa
  • rasvaa vuoan voiteluun
  • ½ dlvadelmamarmeladia
  • 4 dlmustikoita
  • ¾ dlhillosokeria

Päälle

  • mustikoita ja vadelmia

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti. Leikkaa pala taikinasta päällysristikkoa varten.
2. Voitele matalareunainen vuoka, jonka halkaisija on noin 20 cm. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi levyksi. Levitä vadelmamarmeladi piiraslevyn päälle.
3. Sekoita mustikoihin sokeri ja levitä seos piiraan päälle.
4. Kaulitse taikinan loppu ja leikkaa siitä kapeita nauhoja taikinapyörällä. Asettele nauhat ristikoksi piiraan päälle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 20–25 minuuttia.
5. Koristele mustikkapiirakka tuoreilla marjoilla ja tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki!

Hillosokeri hyydyttää marjat kätevästi piiraan täytteeksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä