Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.10.2010

Nopea mansikka-pistaasijäädyke
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 10 dlvaniljajäätelöä
- 5 dlturkkilaista jogurttia
- 20 gmarenkeja
- 50 gsavoiardikeksejä
- 75 gpistaaseja
- 2 rklsitruunankuoriraastetta
Mansikkasiirappi
- 2 1/2 dlmakeaa siideriä (mansikka)
- 1 1/2 dlsokeria
Koristeluun
- 2 dlmansikoita (viipaloituina)
- 1 dlpistaaseja
Yhdistä keskenään hiukan sulanut vaniljajäätelö, jogurtti, murskatut marengit, pilkotut Savoiardi-keksit, suurin osa veitsellä hienonnetuista pistaaseista ja sitruunan raastettu kuori. Kumoa seos kylmällä vedellä huuhdottuun jäädykevuokaan ja nosta peitettynä pakastimeen vähintään 2 tunniksi. Valmista siirappi. Pane kattilaan mansikkasiideri ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos on siirappimaista. Nosta sivuun ja anna jäähtyä. Nosta jäädyke huoneenlämpöön ja koristele viipaloiduilla mansikoilla ja pistaasimurulla. Tarjoa lisänä mansikkasiiderisiirappia.