Maku

Nopea mansikka-pistaasijäädyke

2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
2 h
GL
KA
4
0
Julkaistu: 21.10.2010


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 10 dlvaniljajäätelöä
  • 5 dlturkkilaista jogurttia
  • 20 gmarenkeja
  • 50 gsavoiardikeksejä
  • 75 gpistaaseja
  • 2 rklsitruunankuoriraastetta

Mansikkasiirappi

  • 2 1/2 dlmakeaa siideriä (mansikka)
  • 1 1/2 dlsokeria

Koristeluun

  • 2 dlmansikoita (viipaloituina)
  • 1 dlpistaaseja
Tulosta

Yhdistä keskenään hiukan sulanut vaniljajäätelö, jogurtti, murskatut marengit, pilkotut Savoiardi-keksit, suurin osa veitsellä hienonnetuista pistaaseista ja sitruunan raastettu kuori. Kumoa seos kylmällä vedellä huuhdottuun jäädykevuokaan ja nosta peitettynä pakastimeen vähintään 2 tunniksi. Valmista siirappi. Pane kattilaan mansikkasiideri ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos on siirappimaista. Nosta sivuun ja anna jäähtyä. Nosta jäädyke huoneenlämpöön ja koristele viipaloiduilla mansikoilla ja pistaasimurulla. Tarjoa lisänä mansikkasiiderisiirappia.

Kommentoi »