0(0)
Nopea luumupiiras – kardemummalta tuoksuva pikaherkku maistuu taivaalliselta vaniljakastikkeen kanssa
45 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 35 min
Mantelijauho ja kardemumma antavat kivasti makua taikinaan. Kypsät luumut ja tilkka kermaa mehevöittävät piirakan mureaksi. Nopsasti syntyvä piiras on hyvää sellaisenaan ja erityisen herkullista kylmän vaniljakastikkeen kanssa.
Julkaistu 18.9.2023
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4-6 annosta
100 gvoita
1 dlruokokidesokeria
1muna
1 rklvaniljasokeria
1½ dlvehnäjauhoja
1½ dlmantelijauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlkardemummaa
1 dlkermaa
6luumua
Pinnalle
tomusokeria

Nopea luumupiiras – ohje:

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita muna joukkoon.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja mausteet ja sekoita ne taikinaan. Lisää kerma.
  3. Vuoraa piirakkavuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Halkaise luumut ja poista kivet. Laita puolikkaat luumut taikinan pinnalle.
  4. Kypsennä piirasta uunissa 180 asteessa 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Koristele tomusokerilla.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.