Kotivinkki

Nopea kalakeitto valmistuu vain 20 minuutissa – pakasteet ja sulatejuusto tekevät sopasta sukkelan arkiruoan

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Tämä pakasteista, sulatejuustosta ja mausteista valmistuva kalakeitto on niin herkullinen, että sitä tekee mieli laittaa ruoaksi vaikka ajasta ei olisikaan pulaa.
5
0
Julkaistu 11.1.2023


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 8 dlvettä
  • 2 rklkalafondia tai 1 kalaliemikuutio
  • 750 gperuna-keittokasviksia (Apetit)
  • 6maustepippuria
  • 1 tlsitruunapippuria
  • 300 gseiti- tai lohikuutioita (pakaste)
  • 125 gsulatejuustoa (Koskenlaskija voimakas)
  • ½ dltilliä hienonnettuna
  • (suolaa)
Tulosta

Nopea kalakeitto – ohje:

  1. Ota kalapalat sulamaan.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää pippurit, fondi ja perunakeittokasvikset. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.
  3. Leikkaa juusto kuutioiksi ja lisää keittoon. Lisää myös kohmeiset kalapalat ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Sekoita varovasti, jotta sulatejuusto sekoittuu liemeen, mutta kalapalat eivät hajoa.
  4. Hienonna tilli ja lisää se keittoon. Lisää suolaa tarvittaessa.

Vinkki!

Sulatejuuston voit korvata 1–2 desillä kuohu- tai ruokakermaa. Tai jättää sen kokonaan pois, jolloin saat kirkkaan kalakeiton.

Kommentoi »