Kotivinkki

Helppo jauhelihakeitto – nopea ja maukas soppa pelastaa arki-illan ruokakriisiltä

20 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
10 min
Helppo jauhelihakeitto säästää aikaasi ja maistuu herkulliselta. Perinteisestä jauhelihakeitosta poiketen keittoon lisätään myös pekonia, selleriä ja orzo-pastaa. Koko komeus viimeistellään juustoisella yrttitahnalla.
5
0


Ainekset (4 annosta)

Helppo jauhelihakeitto

  • 1 pktpekonia
  • 300 gjauhelihaa
  • 2porkkanaa
  • 1varsisellerinvarsi
  • 1sipuli
  • 1¼ lkanalientä
  • 1laakerinlehti
  • 1 dlorzo-pastaa
  • 1 prk (300 g)mustapapuja
  • 1 ps (200 g)vihreitä papuja
  • suolaa, mustapippuria

Tahna

  • 1maalaisleipäviipale
  • 1valkosipulinkynsi
  • ½lehtipersiljaruukku
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklparmesaanijuustoa raastettuna
Tulosta

Helppo jauhelihakeitto valmistuu näin:

  1. Pilko porkkanat ja varsiselleri, hienonna sipuli. Leikkaa pekoni kuutioiksi ja paista kattilassa pari minuuttia. Lisää kattilaan jauheliha ja paista toiset pari minuuttia. Lisää kattilaan kasvikset, kanaliemi, laakerinlehti ja pasta. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes pasta on kypsä.
  2. Valuta mustapavut liemestään. Lisää mustapavut ja vihreät pavut keittoon. Nosta lämpöä ja anna keiton kiehua 2 minuuttia. Vihreät pavut saavat jäädä napakoiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Valmista tahna. Poista reunat ja leikkaa leipä muruiksi kulhoon. Hienonna joukkoon valkosipuli ja persilja. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa tahnaa keiton pinnalla.
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »