Nokkosshakshuka on täydellinen brunssiruoka – lähi-idän keittiöstä tuttu pannu höystetään nyt nokkosilla
Gluteeniton
Kasvis
Maidoton
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Ruokatoimittaja Kati Pohja hyödyntää mielellään ruoanlaitossa nokkosia. ”Nokkonen on terveyspommi, jota kannattaa pakastaa talven varalle”, hän sanoo. Nappaa Katin herkullisen nokkosshakshukan resepti visusti talteen!

Reseptin ainekset 4 annosta
1½ l tuoreita nokkosia (tai 4 dl pakastettuja nokkosia)
3sipulia
3valkosipulinkynttä
2porkkanaa
1vihreä chili
2 rklöljyä
1 tljuustokuminaa
1 tlpaprikajauhetta
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
4munaa
8kirsikkatomaattia
Nokkosshakshuka valmistuu näin:
- Pese nokkoset. Kiehauta vesi. Keitä nokkosia minuutti. Valuta.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna chili ja poista siemenet.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää juustokumina ja paprikajauhe. Lisää sipulit, porkkanaraaste ja chilit. Kuullota. Lisää suola ja mustapippuri.
- Hienonna nokkoset veitsellä ja nosta pannulle. Lisää tomaattipyree. Kuumenna sekoitellen. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää tarvittaessa vettä.
- Tee nokkosseokseen neljä koloa ja riko munat niihin. Lisää pannulle puolitetut tomaatit. Hauduta, kunnes munat ovat kypsyneet. Tarjoa leivän kanssa.