Nokkosshakshuka on täydellinen brunssiruoka – Lähi-idän keittiöstä tuttu tomaatti-kananmunapannu höystetään nyt nokkosilla
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Ruokatoimittaja Kati Pohja hyödyntää mielellään ruoanlaitossa nokkosia. ”Nokkonen on terveyspommi, jota kannattaa pakastaa talven varalle”, hän sanoo. Nappaa Katin herkullisen nokkosshakshukan resepti visusti talteen!
GL
KA
MA
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.5.2021

Nokkosshakshuka on täydellinen brunssiruoka – Lähi-idän keittiöstä tuttu tomaatti-kananmunapannu höystetään nyt nokkosilla
Reseptin ainekset (4 annosta )
- 1½ l tuoreita nokkosia (tai 4 dl pakastettuja nokkosia)
- 3sipulia
- 3valkosipulinkynttä
- 2porkkanaa
- 1vihreä chili
- 2 rklöljyä
- 1 tljuustokuminaa
- 1 tlpaprikajauhetta
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
- 4munaa
- 8kirsikkatomaattia
Nokkosshakshuka valmistuu näin:
- Pese nokkoset. Kiehauta vesi. Keitä nokkosia minuutti. Valuta.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna chili ja poista siemenet.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää juustokumina ja paprikajauhe. Lisää sipulit, porkkanaraaste ja chilit. Kuullota. Lisää suola ja mustapippuri.
- Hienonna nokkoset veitsellä ja nosta pannulle. Lisää tomaattipyree. Kuumenna sekoitellen. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää tarvittaessa vettä.
- Tee nokkosseokseen neljä koloa ja riko munat niihin. Lisää pannulle puolitetut tomaatit. Hauduta, kunnes munat ovat kypsyneet. Tarjoa leivän kanssa.

Nokkonen yllättää monipuolisuudellaan – näin hyödynnät luonnon omaa superkasvia keittiössä, puutarhassa ja kauneudenhoidossa!

Nokkospiirakka, jossa maistuu herkulliseksi paahtunut vuohenjuusto
Kotivinkki

Sinihomejuusto-nokkoskeitto
Kotivinkki

Mini-nokkoskuppikakut
Maku

Nokkosmuffinit
Maku

Nokkoskrepit
Maku

Grillattu hauki on simppeliä kesäruokaa parhaimmillaan – lisämakua tuo kirpsakka nokkosöljy
Kotivinkki

Ne parhaat nokkosletut
Kotivinkki