4,5(2)
Nokkosshakshuka on täydellinen brunssiruoka – lähi-idän keittiöstä tuttu pannu höystetään nyt nokkosilla
Gluteeniton
Kasvis
Maidoton
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Ruokatoimittaja Kati Pohja hyödyntää mielellään ruoanlaitossa nokkosia. ”Nokkonen on terveyspommi, jota kannattaa pakastaa talven varalle”, hän sanoo. Nappaa Katin herkullisen nokkosshakshukan resepti visusti talteen!
Julkaistu 14.5.2021
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
1½ l tuoreita nokkosia (tai 4 dl pakastettuja nokkosia)
3sipulia
3valkosipulinkynttä
2porkkanaa
1vihreä chili
2 rklöljyä
1 tljuustokuminaa
1 tlpaprikajauhetta
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
4munaa
8kirsikkatomaattia

Nokkosshakshuka valmistuu näin:

  1. Pese nokkoset. Kiehauta vesi. Keitä nokkosia minuutti. Valuta.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna chili ja poista siemenet.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Lisää juustokumina ja paprikajauhe. Lisää sipulit, porkkanaraaste ja chilit. Kuullota. Lisää suola ja mustapippuri.
  4. Hienonna nokkoset veitsellä ja nosta pannulle. Lisää tomaattipyree. Kuumenna sekoitellen. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää tarvittaessa vettä.
  5. Tee nokkosseokseen neljä koloa ja riko munat niihin. Lisää pannulle puolitetut tomaatit. Hauduta, kunnes munat ovat kypsyneet. Tarjoa leivän kanssa.
1 kommentti