Maku

Nokkosshakshuka on täydellinen brunssiruoka – Lähi-idän keittiöstä tuttu tomaatti-kananmunapannu höystetään nyt nokkosilla

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Ruokatoimittaja Kati Pohja hyödyntää mielellään ruoanlaitossa nokkosia. ”Nokkonen on terveyspommi, jota kannattaa pakastaa talven varalle”, hän sanoo. Nappaa Katin herkullisen nokkosshakshukan resepti visusti talteen!
GL
KA
MA
4.5
1
Julkaistu: 14.5.2021


Ainekset (4 annosta )

  • 1½ l tuoreita nokkosia (tai 4 dl pakastettuja nokkosia)
  • 3sipulia
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2porkkanaa
  • 1vihreä chili
  • 2 rklöljyä
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
  • 4munaa
  • 8kirsikkatomaattia
Tulosta

Nokkosshakshuka valmistuu näin:

  1. Pese nokkoset. Kiehauta vesi. Keitä nokkosia minuutti. Valuta.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna chili ja poista siemenet.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Lisää juustokumina ja paprikajauhe. Lisää sipulit, porkkanaraaste ja chilit. Kuullota. Lisää suola ja mustapippuri.
  4. Hienonna nokkoset veitsellä ja nosta pannulle. Lisää tomaattipyree. Kuumenna sekoitellen. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää tarvittaessa vettä.
  5. Tee nokkosseokseen neljä koloa ja riko munat niihin. Lisää pannulle puolitetut tomaatit. Hauduta, kunnes munat ovat kypsyneet. Tarjoa leivän kanssa.
1 kommentti