Maku

Nokkosrieskat

35 min
5
2

Nokkosrieskat

KA
LA
MA
MU
2
5
Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 5 dlvettä
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 dlnokkosta (ryöpättynä, hienonnettuna)
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 7 dlohrajauhoja

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Liuota suola veteen. Lisää joukkoon nokkossilppu ja jauhot nopeasti tasaiseksi sekoittaen.

Painele taikina jauhotetuin käsin kahdeksi ohueksi rieskaksi. Pistele ja paista nokkosrieskoja 250 asteisessa uunissa ruskeapilkullisiksi noin 15 minuuttia koosta riippuen.

•Pikkuiset nokkosrieskat voit paistaa kesäisesti kypsiksi myös esimerkiksi muurinpohjapannulla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä