Maku

Nokkosmunakas

15 min
4.7
0

Nokkosmunakas

GL
0
4.7
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 2 rklmargariinia (rasvaa 60 %)
  • 1 kplkevätsipulia (silputtuna)
  • 6 kplmunaa
  • 5 rklkevytmaitoa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 dlnokkosta (ryöpättynä, hienonnettuna)
  • 50 gjuustoa (raastettuna)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Sulata rasva paistinpannulla ja kuullota siinä kevätsipulia hetki.

Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita joukkoon maito tai kerma, mausteet ja hienonnettu nokkonen. Voit käyttää myös pakastepinaattia.

Kaada munakasseos pannulle. Kerää paistamisen aikana munakasmassa rauhallisin vedoin esimerkiksi puuhaarukalla muutamilla vedoilla reunoilta keskelle, jotta munakas hyytyisi tasaisesti. Munakas on kypsä, kun pohja on kullankeltainen ja pinta on vielä kostea ja kiiltävä.

Ripottele juustoraaste munakkaan pinnalle ja taita kahtia. Kumoa munakas tarjoiluvadille tai puolita se annoslautasille.

Munakas sopii tarjottavaksi sellaisenaan salaatin kanssa. Seurana maistuu mainiosti myös savustettu kala.

Vinkki!

Nokkonen on ravintoarvoltaan erinomainen villivihannes. Nokkonen on parhaimmillaan keväällä, kun versot ovat 10–15 cm pituisia. Kerää nokkosta vain pölyttömiltä, liikenteen saasteita suojassa olevilta alueilta. Kumihanskat suojaavat käsiä poltinkarvoilta. Huuhtele nokkoset kylmällä vedellä huolellisesti ja ryöppää 1–5 minuuttia vähässä vedessä. Valuta nokkoset ja hienonna leikkuulaudalla terävällä veitsellä. Käytä heti tai pakasta. Nokkonen sopii erinomaisesti myös keittoihin ja muhennoksiin.
MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä