Maku

Nokkosmuhennos ja paistetut ahvenet

35 min
5
0

Nokkosmuhennos ja paistetut ahvenet

MU
0
5
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Toni Härkönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 10 dlnokkosta
  • 2 rklvoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 4 dlkevytmaitoa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää

Paistetut ahvenet

  • 600 gahvenia (fileitä)
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 40 gtuoretta tilliä

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Esikäsittele nokkoset. Huuhdo lehdet siivilässä ja valuta hyvin. Ryöppää ne, eli keitä kiehuvassa vedessä 2 minuuttia. Valuta ja hienonna lehdet.

Sulata rasva pinnoitetulla pannulla. Sekoita joukkoon jauhot. Kiehauta sekoittaen. Kaada joukkoon maito parissa erässä koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää nokkoset, suola, pippuri ja muskotti. Hauduta nokkosmuhennosta 5 minuuttia.

Poista ahvenfileistä ruodot leikkaamalla kiilamainen pala pois ruotorivin suuntaisesti.

Sekoita jauhot, suola ja pippuri lautasella. Pyöräytä fileet jauhoissa. Paista voi-öljyseoksessa pannulla molemmin puolin. Ripottele päälle tillinoksia.

Tarjoa nokkosmuhennos ja paistetut ahvenet keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä