Nokkoskrepit

45 min
5
0

Nokkoskrepit

Rapeat ja isot nokkoskrepit ovat paksujen pinaattilettujen kesäisempi versio. 
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 1/2 - 2 dlnokkosta (ryöpättynä)
  • 2 kplmunaa
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 2 dlkivennäisvettä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista nokkoskrepit näin:

Silppua ryöpätyt nokkoset hyvin hienoksi.

Vatkaa munat ja maito kulhossa sekaisin. Lisää seokseen jauhot, öljy, suola ja nokkoset. Anna taikinan turvota vartin ajan.

Kaada joukkoon kivennäisvesi. Sekoita tasaiseksi.

Paista taikinasta ohuita, isoja räiskäleitä pannulla voi-öljyseoksessa. Käytä hieman tavallista miedompaa lämpöä, ettei nokkonen tummu ikävästi.

Vinkki!

* Tarjoa nokkoskreppien täytteenä öljyssä nopeasti paistettuja porkkanatikkuja ja pinaattia. Mausta täytekasvikset suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua ja hunajaa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä