Maku

Nokkoskrepit

45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Rapeat ja isot nokkoskrepit ovat paksujen pinaattilettujen kesäisempi versio. 
5
0


Ainekset (4 annosta)

  • 1 1/2 - 2 dlnokkosta (ryöpättynä)
  • 2 kplmunaa
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 2 dlkivennäisvettä
Tulosta

Valmista nokkoskrepit näin:

Silppua ryöpätyt nokkoset hyvin hienoksi.

Vatkaa munat ja maito kulhossa sekaisin. Lisää seokseen jauhot, öljy, suola ja nokkoset. Anna taikinan turvota vartin ajan.

Kaada joukkoon kivennäisvesi. Sekoita tasaiseksi.

Paista taikinasta ohuita, isoja räiskäleitä pannulla voi-öljyseoksessa. Käytä hieman tavallista miedompaa lämpöä, ettei nokkonen tummu ikävästi.

* Tarjoa nokkoskreppien täytteenä öljyssä nopeasti paistettuja porkkanatikkuja ja pinaattia. Mausta täytekasvikset suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua ja hunajaa.

MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »