Maku

Nokkoskrepit

45 min
5
0

Rapeat ja isot nokkoskrepit ovat paksujen pinaattilettujen kesäisempi versio. 
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

  • 1 1/2 - 2 dlnokkosta (ryöpättynä)
  • 2 kplmunaa
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 2 dlkivennäisvettä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista nokkoskrepit näin:

Silppua ryöpätyt nokkoset hyvin hienoksi.

Vatkaa munat ja maito kulhossa sekaisin. Lisää seokseen jauhot, öljy, suola ja nokkoset. Anna taikinan turvota vartin ajan.

Kaada joukkoon kivennäisvesi. Sekoita tasaiseksi.

Paista taikinasta ohuita, isoja räiskäleitä pannulla voi-öljyseoksessa. Käytä hieman tavallista miedompaa lämpöä, ettei nokkonen tummu ikävästi.

* Tarjoa nokkoskreppien täytteenä öljyssä nopeasti paistettuja porkkanatikkuja ja pinaattia. Mausta täytekasvikset suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua ja hunajaa.

MITÄ PIDIT?
5