Nokkos-juustokohokkaat

1 h
5
0

Nokkos-juustokohokkaat

KA
0
5
Kuohkeat nokkos-juustokohokkaat hurmaavat vihreällä sävyllään! Maukas kohokas saa mehevyyttä mozzarellasta.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 rklvoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 50 gmozzarellajuustoa (raastettuna)
  • 1 dlnokkosta (ryöpättynä ja hienonnettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 4 kplmunaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja anna kuohahtaa.

Lisää maito ja sekoittele, kunnes kastike kiehuu ja sakenee.

Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää juustoraaste, nokkoset ja mausteet. Nosta pois liedeltä.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset vähän jäähtyneeseen kastikkeeseen hyvin sekoittaen.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahto kastikeseokseen varovasti nostellen.

Kaada nokkos-juustokohokastaikina voideltuihin 3 dl:n vetoisiin annosvuokiin.

Paista kohokkaita uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Älä avaa luukkua paiston aikana etteivät kohokkaat lätsähdä!

Nokkos-juustokohokkaat laskevat nopeasti, joten nosta ne suoraan uunista pöydässä odottaville ruokailijoille.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä