Maku

Nokkos-ahvenpiiras

1 h 30 min
3.7
0

Nokkos-ahvenpiiras

Teksti Saara Törmä
Kuvat Saara Törmä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

  • 300 gvoitaikinaa

Täyte

  • 250 gahvenia
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 1/2 dlnokkosta (ryöpättynä, silputtuna)
  • 200 gpurjoa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 18 %) (murusteltuna)
  • 3 kplmunaa
  • 50 gtuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1 tlminttua
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN50 min

Paloittele ahvenfileet suupaloiksi ja kumoa kulhoon. Lisää sitruunamehu ja suola. Nosta kalapalat jääkaappiin maustumaan.
Ryöppää nokkoset, eli keitä nokkosia muutaman minuutin ajan ja puristele vesi pois lävikössä. Silppua nokkoset. Halkaise, huuhtele ja silppua purjo.
Kuumenna pannulla öljy ja kuullota purjot pehmeiksi. Kumoa joukkoon nokkossilppu ja paista, kunnes neste on haihtunut.
Nosta pannu sivuun ja sekoita nokkosseokseen loput täytteen aineet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele lehtitaikina vuoan pohjalle ja reunoille. Kumoa täyte piiraspohjalle ja tasoita.
Paista nokkos-ahvenpiirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
● Voit halutessasi asetella osan kalapaloista piirastäytteen päälle.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä