Nizzalainen lounaspatonki

10 min
5
0

Nizzalainen lounaspatonki

MA
0
5
Pan bagnat on suosittu eteläranskalainen eväsleipä, joka kostutetaan ennen täyttämistä oliiviöljyllä ja viinietikalla. Mehevä lounaspatonki vie varmasti nälän!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 1/2 kplpatonkia (siemen- tai täysjyväpatonki)
  • 1 1/2 rkloliiviöljyä
  • 2 tlviinietikkaa
  • 1 kplmunaa (iso, kovaksi keitetty)
  • 75 gtonnikalaa öljyssä (1/2 purkkia)
  • 1/5 kplkurkkua (5 cm pala)
  • 1 kpltomaattia (iso)
  • 1/2 kplpunasipulia
  • 5 kploliiveja
  • 1 rkltuoretta basilikaa

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Valmista Nizzalainen lounaspatonki näin:

Halkaise patonki. Mausta öljy viinietikalla ja valuta se tasaisesti molemmille patonginpuolikkaille.

Kuori ja viipaloi muna. Hienonna tonnikala haarukalla. Viipaloi kurkku, tomaatti, sipuli ja oliivit.

Pane salaatinlehdet patongin pohjalle. Lisää tonnikala, muna- ja tomaatti- ja kurkkuviipaleet, sipulirenkaat ja oliivit. Levitä päälle basilikanlehtiä. Nosta patonginpuolikas kanneksi.

Kääri lounaspatonki paperiin tai sujauta paperipussiin.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä