Maku

Nizzalainen lounaspatonki

10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
Pan bagnat on suosittu eteläranskalainen eväsleipä, joka kostutetaan ennen täyttämistä oliiviöljyllä ja viinietikalla. Mehevä lounaspatonki vie varmasti nälän!
MA
5
0
Julkaistu: 31.10.2016


Ainekset (1 annosta)

  • 1/2 kplpatonkia (siemen- tai täysjyväpatonki)
  • 1 1/2 rkloliiviöljyä
  • 2 tlviinietikkaa
  • 1 kplmunaa (iso, kovaksi keitetty)
  • 75 gtonnikalaa öljyssä (1/2 purkkia)
  • 1/5 kplkurkkua (5 cm pala)
  • 1 kpltomaattia (iso)
  • 1/2 kplpunasipulia
  • 5 kploliiveja
  • 1 rkltuoretta basilikaa
Tulosta

Valmista Nizzalainen lounaspatonki näin:

Halkaise patonki. Mausta öljy viinietikalla ja valuta se tasaisesti molemmille patonginpuolikkaille.

Kuori ja viipaloi muna. Hienonna tonnikala haarukalla. Viipaloi kurkku, tomaatti, sipuli ja oliivit.

Pane salaatinlehdet patongin pohjalle. Lisää tonnikala, muna- ja tomaatti- ja kurkkuviipaleet, sipulirenkaat ja oliivit. Levitä päälle basilikanlehtiä. Nosta patonginpuolikas kanneksi.

Kääri lounaspatonki paperiin tai sujauta paperipussiin.

Kommentoi »