Maku

Nigellan Nutella-kakku

4
2

Nigellan Nutella-kakku

Nigella Lawsonin jauhottomassa Nutella-kakussa hasselpähkinät maistuvat sekä Nutellan että pähkinärouheen muodossa.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

Taikina

  • 6 kplmunaa (eroteltuina)
  • 100 gtummaa suklaata (70 % kaakaota)
  • 125 gvoita
  • 400 gNutellaa
  • 1 rklFrangelico-hasselpähkinälikööriä (tai vettä)
  • 100 ghasselpähkinöitä

Kuorrute

  • 125 gtummaa suklaata (70 % kaakaota)
  • 1 1/4 dlkuohukermaa
  • 1 rklFrangelico-hasselpähkinälikööriä (tai vettä)
  • 100 ghasselpähkinöitä (valinnainen)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Sulata taikinan suklaa mikrossa varovaisesti, laita syrjään jäähtymään. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön.
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan, vatkaa valkuaiset suolan kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, ei liian jäykäksi.
Sekoita keskenään voi, Nutella, keltuaiset, vesitilkka tai likööri, jäähtynyt suklaa ja jauhettu hasselpähkinä.
Ota reilu lusikallinen valkuaisvaahdosta ja sekoita voimakkaasti Nutella-seokseen. Tämän jälkeen kääntele loput valkuaisvaahdosta sekaan varovaisesti. Kaada taikina n. 23-senttiseen vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 40 minuutin ajan.
Ota kypsä kakku jäähtymään ja poista vuoasta ritilälle jäähtymään n. vartin kuluttua.
Valmista kuorrute sulattamalla paksupohjaisessa kattilassa aineet hasselpähkinöitä lukuun ottamatta.
Jos haluat koristella komeuden vielä hasselpähkinöillä, paahda pähkinät kuivalla pannulla kunnes ne hieman ruskistuvat. Ripottele jäähtyneet pähkinät täytteen päälle ja tarjoile.

Vinkki!

- Voit käyttää joko hasselpähkinärouhetta tai hienojakoisempaa jauhetta, se on vain makukysymys. - Kakku on kypsä, kun se alkaa vetäytyä reunoiltaan vuoasta, voit testata kypsyyttä myös puutikulla (jos siihen ei tartu taikinaa, kakku on valmis).

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä