4,1(94)
New Yorkin juustokakku
2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h
New Yorkin juustokakku (New York Cheesecake) on kakkujen klassikko ja ainakin oma ikisuosikkini. Olen syönyt New Yorkissa aitoa juustokakkua, ja siellä kakkupala on yleensä hyvin korkea ja tarjoillaan marjasoseen kanssa.
Julkaistu 26.7.2015
Maku
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
100 gDigestive-keksejä
45 gvoita
Täyte
600 gtuorejuustoa (Philadelphia)
2 dlsokeria
200 granskakermaa
3 kplmunaa
1 kplsitruunan raastettu kuori
1 rklsitruunan mehu
2 rklvehnäjauhoja
Mansikkamebla
200 gpakastemansikoita
2 rklsokeria

Ota ainekset ajoissa huoneenlämpöön.

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai pakastepussissa kaulinta apuna käyttäen. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon.

Vuoraa 15-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla, painele keksi-voiseos pohjalle tasaisesti.

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.

Vatkaa keskenään tuorejuusto ja sokeri sileäksi, lisää ranskankerma. Sekoita sen jälkeen joukkoon munat yksi kerrallaan, samoin pestyn sitruunan raastettu kuori ja sitruunan mehu.

Siivilöi vehnäjauho joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Kaada täyte pohjan päälle ja kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten. Tasoita lastalla ja paista uunin alaosassa n. 1 tunnin ajan tai kunnes kakku on reunoilta hyytynyt mutta keskeltä hieman kostea.

Avaa sitten uunin luukku hetkeksi, ota uunista virrat pois ja anna kypsyä jälkilämmöllä vielä noin tunnin. 

Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä, minkä jälkeen siirrä se jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli. 

Valmista mansikkamelba soseuttamalla mansikat ja sokeri yhdessä, tarjoile kakun kanssa.

22 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.