
Huuhtele ja halkaise nektariinit, poista kivet ja leikkaa nektariinit ohuemmiksi lohkoiksi. Siirrä lohkot kulhoon, lisää sokeri ja alkoholi. Anna maustua 30–60 minuuttia huoneenlämmössä, muutaman kerran sekoittaen.
Vatkaa pehmeä voi, fariinisokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi.
Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon rahka.
Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää ne voi-sokerivaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Vuoraa syvä uunipelti (40 x 30 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina pellille ja tasoita pinta lastalla.
Levitä päälle marinoituneet nektariinit liemineen. Paina hedelmälohkot osittain taikinaan.
Nypi muruseoksen ainekset yhteen. Ripottele seos tasaisesti piirakan päälle.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes nektariini-murupiirakka saa kauniin värin ja on tikulla testattaessa kypsää. Peitä piirakka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta saa liiaksi väriä.
Tarjoa halutessasi vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.