Maku

Nektariini-mascarponepiirakka – kesän kaunein mökkipiirakka valmistuu ilman uunia

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Nektariini-mascarponepiirakka päästää lomalaisen ihanan helpolla: juustokakuista tuttu keksimurupohja painellaan piirakkavuokaan ja täytetään mascarponejuuston ja kerman seoksella. Lopuksi päälle nostetaan vaahterasiirapissa marinoidut mehukkaat nektariinit – ja varaudutaan keräämään vuolaat kehut. Valmista puolessa tunnissa, eikä edes uunia tarvita!
3.8
0
Julkaistu 25.6.2018


Reseptin ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 150 gdigestivekeksejä
  • 1/2 dlpistaaseja (paahdettuna)
  • 1 rklsokeria
  • 100 gvoita sulatettuna

Täyte

  • 2 dlvispikermaa
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 2 rklvaahterasiirappia
  • 1 tlsitruunan kuorta (raastettuna)
  • 1/3 tlvaniljajauhetta

Marinoidut nektariinit

  • 4nektariinia
  • 2 rklvaahterasiirappia
  • 1 rklsitruunan mehua
  • 1 rkltimjamia hienonnettuna

Viimeistely

  • 1/2 dlpistaaseja rouhittuna
  • 1 rklsitruunankuorisuikaleita
  • 1 rkltimjamia
Tulosta

Nektariini-mascarponepiirakka valmistuu näin:

  1. Nosta keksit ja pistaasit vahvaan muovipussiin ja murskaa kaulimella. Sekoita sokeri ja sulatettu rasva joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille (12 cm × 30 cm tai ø 24 cm). Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Halkaise nektariinit ja poista kivet. Lohko puolikkaat 3–4 osaan. Sekoita joukkoon siirappi, mehu ja timjami. Anna marinoitua 10 minuuttia.
  3. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone, siirappi, sitruunankuori ja vanilja. Levitä seos piirakkapohjan päälle.
  4. Nosta nektariinit liemineen piirakan päälle juuri ennen tarjoamista. Viimeistele nektariini-mascarponepiirakka pistaaseilla, sitruunankuorella ja timjamilla.
Kommentoi »