Nektariini-keikauskakku

1 h 10 min
5
1

Nektariini-keikauskakku

Nektariinit ovat kesähedelmien kunkkuja, jotka sopivat loistavasti myös leivonnaisiin. Hunajainen keikauskakun taikina valmistuu helposti sekoittamalla. 
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Vuokaan

  • 600 gnektariinia (tuoreita, tai aprikooseja)
  • 50 gvoita
  • 1 dlruokosokeria

Taikina

  • 175 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 dlhunajaa (juoksevaa)
  • 1-2 tltimjaminlehtiä
  • 3 kplmunaa
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa

Lisäksi

  • Tomusokeria ja timjamia koristeluun

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Nektariini-keikauskakku valmistuu näin:

Vuoraa kakkuvuoka (Ø 22–24 cm) kauttaaltaan leivinpaperilla.

Huuhtele ja halkaise nektariinit. Poista kivet.

Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää sokeri. Keitä hetki keskilämmöllä, kunnes seos on tasaista.

Levitä voi-sokeriseos kakkuvuoan pohjalle. Lisää päälle nektariininpuolikkaat halkaistu pinta alaspäin. Nektariinien tulee peittää pohja kokonaan.

Sulata taikinaa varten voi kattilassa. Anna jäähtyä hetki.

Lisää voisulaan sokerit, hunaja, timjaminlehdet ja munat.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää ne voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina nektariinien päälle.

Paista kakkua 200-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin ja taikina irtoaa vuoan reunoilta.

Jos kakun pinta uhkaa tummua liian aikaisin, peitä se tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen aikana. Testaa kakun kypsyys tikulla.

Anna kakun vetäytyä 10 minuuttia paistamisen jälkeen.

Kumoa kakku vadille ja anna jäähtyä hetki.

Puuteroi kakku tomusokerilla ja ripottele päälle tuoretta timjamia juuri ennen tarjoilua.

Tarjoa keikauskakku sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä