4(2)
Nekku-tontun hiippalakit
Munaton
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Reseptin ainekset
30 kpl
125 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
1/2 dlsiirappia
1 1/2 dlsokeria
6 dlkaurahiutaleita
1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlvanilliinisokeria
3/4 tlinkivääriä
Koristeluun
100 gtummaa suklaata
2 rklkuohukermaa

Sekoita jäähtyneen rasvan joukkoon siirappi ja sokeri sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille (30×35 cm).

Paista nekkulevyä 175 asteessa 12–15 minuuttia. Vedä leivinpaperin avulla levy pelliltä työlaudalle ja leikkaa se saman tien kolmioiksi. Irrottele palat toisistaan jäähtyneinä.

Sulata suklaa ja kerma vesihauteessa tai sulatusteholla mikroaaltouunissa. Sivele hiippalakin pää suklaalla ja nosta palat jähmettymään ritilälle.

Säilytä tiivisti pakattuna kuivassa paikassa, niin rapeus säilyy.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.