Maku

Neilikkaiset muropikkuleivät (Kourambiedes)

1 h 20 min
3
0

Neilikkaiset muropikkuleivät (Kourambiedes)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (60 kpl)

  • 250 gsuolatonta voita
  • 2 kplkeltuaista
  • 2 rklkonjakkia
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlmantelijauhetta
  • 1 dltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 3/4 tlleivinjauhetta

Pinnalle

  • 10 rklneilikkaa (60 kpl)
  • 2 dltomusokeria

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN20 min

Vuoraa kaksi tai kolme peltiä leivinpaperilla ja kuumenna uuni 175 asteeseen.

Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi, lisää keltuaiset ja konjakki. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voin joukkoon. Puristele taikina tasaiseksi, kumoa se kulhosta ja työntele sitä pitkin pöydän pintaa viitisen minuuttia. Taikina muuttuu hieman silkkisemmäksi ja paremmin koossa pysyväksi.

Ota taikinasta pingispalloa pienempiä paloja ja pyöritä ne kämmenissäsi tiiviiksi palloiksi. Jos haluat tasaisen kauniita pikkuleipiä, purista taikinapaloja tiukasti pyöritellessäsi. Jos uunissa syntyvät pienet halkeamat eivät haittaa, ole suurpiirteisempi.

Nosta pallot pellille leivinpaperin päälle, jätä muutaman sentin välit. Paina jokaisen muropikkuleivän huipulle neilikka.

Paista yhtä pellillistä kerrallaan noin 10 minuuttia, kunnes neilikkaiset pikkuleivät ovat saaneet hiukan väriä. Tarkista kypsyys myös pohjasta.

Pyörittele valmiit muropikkuleivät kauttaaltaan tomusokerissa ja säilytä ne tiiviissä rasiassa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä