Kotivinkki

Täyteläinen nduja-pasta valmistuu pikana yhdessä kattilassa – chilinen levite potkaisee pastassa juuri sopivasti

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Nduja-pasta on arjen herkullista pikaruokaa parhaimmillaan. Italialainen salamilevite, fenkoli ja tomaatit antavat pastalle täyteläisen maun. Nappaa resepti!
MU
0
0
Julkaistu: 20.4.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1pieni fenkoli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 250 gminiluumutomaatteja
  • 1 rkloliiviöljyä
  • ½ prk (90 g)nduja-tahnaa
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 8 dlvettä
  • 300 gspagettia
  • 1 rklpunaviini- tai balsamiviinietikkaa
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlsokeria
  • ⅓ tlmustapippuria
  • 1 dlpecorinojuustoraastetta
  • ½ rkubasilikaa
Tulosta

Nduja-pasta valmistetaan näin:

  1. Leikkaa fenkoli mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele ja halkaise tomaatit.
  2. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa tai korkeareunaisessa paistokasarissa, kuullota fenkolia ja valkosipulia pari minuuttia. Lisää nduja-tahna, tomaattipyree ja tomaatit. Sekoita ja kuumenna.
  3. Kaada vesi kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää spagetti, viinietikka, suola, sokeri ja pippuri. Sekoita spagetti liemeen. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes spagetti on kypsää. Viimeistele nduja-pasta juustoraasteella ja basilikalla.

Kommentoi »