4,3(3)
Sopivasti potkua sosesoppaan – nduja-bataattikeitto yhdistää tulisen ja vienon makeuden
Gluteeniton
Munaton
30 min
Bataattikeitto saa täyteläisen tulista makua nduja-salamitahnasta. Kasvisversiossa ndujan voi korvata chili- tai kasvis-chilitahnalla.
31.3.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
800 gbataattia
1punasipuli
2valkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
1 lvettä
3 rklkana- tai kasvisfondia
1lime
2–3 rklnduja-tahnaa
Lisäksi
1 prk (200 g)ranskankermaa
(½ rkukorianteria tai lehtipersiljaa)
(chilihiutaleita)

Nduja-bataattikeitto – ohje:

  1. Kuori ja leikkaa bataatit noin 3 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulit ja valkosipulit ja kuullota pari minuuttia. Lisää bataatit ja kääntele hetki.
  3. Lisää kattilaan vesi ja fondi. Purista joukkoon limen mehu. Kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
  4. Soseuta keitto. Lisää nduja, sekoita ja kuumenna.
  5. Tarjoa ranskankerman sekä halutessasi yrttien ja chilihiutaleiden kanssa.

Vinkki!

Syvennä makua paahtamalla. Laita bataattikuutiot ja sipulilohkot leivinpaperille pellille. Valuta päälle oliiviöljyä. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Laita kattilaan liemen kera ja jatka ohjeen mukaan.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo