Kotivinkki

Näyttävä ja mehevä omenakakku

1 h 5 min
3.7
0

Näyttävä ja mehevä omenakakku

Omenakakku on versioitu kaikille tutusta porkkanakakusta. Se on ihanan mehevä, sillä taikinaan tulee kuusi desiä omenaraastetta. Omenakakun voi tehdä etukäteen, se vain paranee jääkaapissa. Omenien kuoret kuivataan ja käytetään kakun koristeluun. Ja kyllä, kuorista tulee oikeasti hyviä!
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 6 dlomenaraastetta
  • (4–6 punakuorista omenaa)
  • 4kananmunaa
  • 3 dlsokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlruokasoodaa
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlkanelia
  • 2 tlinkivääriä
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 100 gvoita sulatettuna

Kostutusliemi

  • 1 ½ dlvettä
  • ½ dlsitruunamehua
  • ½ dlsokeria

Täyte

  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 75 gvoita sulatettuna
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 6 dltomusokeria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN35 min

1. Pese ja kuori omenat ja poista siemenkota. Raasta omenat. Mittaa raastetta oikea määrä (6 dl). Säilytä kuoret, jos haluat kuivata ne koristelua varten.

2. Sekoita munat ja sokeri. Niitä ei tarvitse vatkata. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan yhdessä omenaraasteen ja voisulan kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista levyä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Jos kuivatat omenankuoria koristeluun, säädä uuni nyt noin 75 asteeseen ja mahdollisesti kiertoilmatoiminnolle. Levitä omenankuoret väljästi uunipellille leivinpaperin päälle ja nosta uuniin. Laita uunin luukun väliin lusikka, jotta kuorista haihtuva vesihöyry pääsee  poistumaan. Siirtele kuoria paperilla muutaman kerran kuivumisen aikana. Kuivuminen voi viedä useita tunteja.

5. Sekoita omenakakun kostutusliemen ainekset. Sekoita täytteen tuorejuusto sulatettuun voihin ja vatkaa sokerit joukkoon.

6. Halkaise pohja kahteen yhtä suureen osaan ja kostuta molemmat sitruuna-sokerivedellä. Levitä noin puolet täytteestä toiselle pohjalle ja laita toinen levy sen päälle. Levitä loput täytteestä pinnalle. Omenakakku kestää hyvin jääkaappisäilytystä ja jopa pakastamisen. Koristele omenakakku ennen tarjoilua esimerkiksi kuivilla omenankuorilla.
Koristeluun kuivattuja omenankuoria (valitse punakuorisia kotimaisia omenoita tai luomuomenoita)

Katso myös joulukakkujen hitti glögijuustokakku ja artikkeli joulukakku x 5, josta löydät Kotivinkin parhaat kakut joulupöytään, sekä juttu klassiset joulukakut, josta löydät ne perinteisimmät joulupöydän kakut.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä