Kotivinkki

Näyttävä ja mehevä omenakakku

1 h 5 min
3.75
0

Omenakakku on versioitu kaikille tutusta porkkanakakusta. Se on ihanan mehevä, sillä taikinaan tulee kuusi desiä omenaraastetta. Omenakakun voi tehdä etukäteen, se vain paranee jääkaapissa. Omenien kuoret kuivataan ja käytetään kakun koristeluun. Ja kyllä, kuorista tulee oikeasti hyviä!
Tulosta
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset

  • 6 dlomenaraastetta
  • (4–6 punakuorista omenaa)
  • 4kananmunaa
  • 3 dlsokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlruokasoodaa
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlkanelia
  • 2 tlinkivääriä
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 100 gvoita sulatettuna

Kostutusliemi

  • 1 ½ dlvettä
  • ½ dlsitruunamehua
  • ½ dlsokeria

Täyte

  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 75 gvoita sulatettuna
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 6 dltomusokeria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN35 min
MITÄ PIDIT?
3.75