Maku

Nauriskeitto ja pekoni-omenasalsa

0
0

Nauriskeitto ja pekoni-omenasalsa

Nauriskeitto on ihana talvikeitto! Samettisen keiton pinnalle sopii täydellisesti kuutioidut omenat, pekoni, pähkinät ja yrtit. Nauti höyryävän kuumana pakkasiltana!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 800 gnaurista
  • 400 gperunaa
  • 1 kplsipuli
  • 4 kplvalkosipulinkynsiä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlkurkumaa
  • 7 dlkanalientä
  • 1 lvettä
  • 2 dlkermaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria

Pekoni-omenasalsa

  • 6 kplpekonisiivuja
  • 1 kplomena
  • 1 dlsaksanpähkinöitä
  • 1 rklpersiljaa
  • 1/2 rkloliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Kuori ja kuutioi nauriit ja perunat reiluksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuumenna isossa kattilassa oliiviöljyä ja lisää kattilaan nauriit, perunat ja sipulit. Kuullota välillä käännellen viitisen minuuttia. Lisää mukaan kurkuma ja kääntele muutama minuutti.

Kaada kattilaan kanaliemi ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 30 minuuttia kunnes nauriit ja perunat ovat pehmeitä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon kerma. Kuumenna kuplivaksi ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Paista pekonisiivut rapeiksi ja leikkaa ne kuutioiksi. Kuutioi omena, rouhi saksanpähkinät ja hienonna persilja.

Sekoita pekoni, omena, saksanpähkinät ja persilja. Lorauta joukkoon aavistus oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lusikoi pekoni-omenalisuketta höyryävän keiton päälle ja tarjoile.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä