Nauriskeitto ja naattisipsit

Reseptin ainekset (4 annosta)
- 800 gnaurista
- 2perunaa
- 2porkkanaa
- 1sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 1 rkltuoretta inkivääriä
- 50 gvoita
- 1/2 tlkurkumaa
- 1 tlpiparkakkumaustetta
- 15 dlkasvislientä
- 2 dlruokakermaa
- 2 rklsitruunamehua
- 2 rklhunajaa
- 1–1 ½ tl suolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Naattisipsit
- nauriiden naatit
- 2 rkloliiviöljyä
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlpippuria
Pese, kuori ja kuutioi nauriit, perunat ja porkkanat reiluksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja raasta inkivääri.
Kuumenna isossa kattilassa voi ja lisää kattilaan juureskuutiot ja sipulit. Kuullota välillä käännellen viitisen minuuttia. Lisää mukaan kurkuma ja piparkakkumauste ja kääntele vielä muutama minuutti.
Kaada kattilaan kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen 30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä.
Pese nauriin naatit ja kääntele oliiviöljyssä. Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon kerma. Kuumenna kuplivaksi ja mausta sitruunamehulla, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa keiton kanssa naattisipsejä. Nauriskeiton pinnalle sopivat myös lehtikaalisipsit, rapeat pekonikuutiot tai siemenet.