Maku

Nauriskeitto ja naattisipsit

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Nauriskeitto kypsyy hiljalleen samettisen pehmeäksi. Hunaja, valkosipuli ja piparimauste antavat sopalle sopivasti potkua. Kokeile rapeiden sipsien paahtamista myös muista kuin nauriiden naateista.
GL
MU
3.6
0
Julkaistu: 5.7.2017


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 800 gnaurista
  • 2perunaa
  • 2porkkanaa
  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1 rkltuoretta inkivääriä
  • 50 gvoita
  • 1/2 tlkurkumaa
  • 1 tlpiparkakkumaustetta
  • 15 dlkasvislientä
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 rklhunajaa
  • 1–1 ½ tl suolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Naattisipsit

  • nauriiden naatit
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlpippuria
Tulosta

Pese, kuori ja kuutioi nauriit, perunat ja porkkanat reiluksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja raasta inkivääri.

Kuumenna isossa kattilassa voi ja lisää kattilaan juureskuutiot ja sipulit. Kuullota välillä käännellen viitisen minuuttia. Lisää mukaan kurkuma ja piparkakkumauste ja kääntele vielä muutama minuutti.

Kaada kattilaan kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen 30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä.

Pese nauriin naatit ja kääntele oliiviöljyssä. Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon kerma. Kuumenna kuplivaksi ja mausta sitruunamehulla, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa keiton kanssa naattisipsejä. Nauriskeiton pinnalle sopivat myös lehtikaalisipsit, rapeat pekonikuutiot tai siemenet.

Kommentoi »