Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Kotivinkki

Naudanlihawokki vie makumatkalle Aasiaan – kokonaisuuden kruunaavat tulinen kastike ja rapeat kasvikset

50 min
MA
0
0
Naudanlihawokki pitää sisällään paljon makua ja runsaasti kasviksia. Lisäpotkua annokseen saa Sriracha-kastikkeella.
Tulosta
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Naudanlihawokki

  • 300 gnaudan ulkofileetä
  • 1 kiinankaali (n. 400 g)
  • 1 pieni parsakaali (300 g)
  • ½ purjo
  • 5 dl pinaatinlehtiä (noin 40 g)
  • 1 rs siitakesieniä (100 g)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa

Kastike

  • 2 rkl teriyakikastiketta
  • 1 rklinkivääriä raastettuna
  • 2 tl hunajaa
  • 2 rkl Sriracha-kastiketta

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Naudanlihawokki valmistuu näin:

  1. Ota liha lämpiämään noin 30 minuutiksi.
  2. Leikkaa huoneenlämpöinen naudanfilee poikkisyin kämmenenkokoisiksi ohuiksi viipaleiksi.
  3. Halkaise kiinankaali, huuhtele, leikkaa kanta pois ja suikaloi ohueksi. Pese parsakaali, irrottele kukinnot, kuori ja viipaloi varsi.
  4. Halkaise purjo, huuhtele ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele pinaatti ja sienet lävikössä. Leikkaa sienet pienemmiksi paloiksi.
  5. Sekoita wokin kastikeainekset kulhossa.
  6. Kuumenna öljy vokkipannulla. Lisää liha. Paista kuumalla pannulla minuutin molemmin puolin, kunnes palat ovat ruskistuneet kunnolla. Mausta 0,5 tl:lla suolaa. Nosta lihapalat lautaselle.
  7. Lisää kasvikset. Sekoittele ja paista 2–3 minuuttia, kunnes kaali on pehmennyt. Mausta 0,5 tl:lla suolaa. Lisää liha ja kastike. Paista naudalihawokkia sekoitellen vielä pari minuuttia.

Vinkki!

Korvaa halutessasi naudanliha broilerin fileesuikaleilla tai kirjolohikuutioilla.

MITÄ PIDIT?
0