Kotivinkki

Naudanlihapata japanilaiseen tapaan

3 h
{
Aktiivinen
Passiivinen3 h
4.75
0
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto


Ainekset

  • 700 gnaudanpaistia
  • öljyä ruskistamiseen
  • 1kokonainen tuore inkivääri
  • 7 dlvettä
  • 1 dlsoijaa
  • ½ dlmiriniä eli makeaa riisiviiniä
  • 5 rklsokeria
  • 1parsakaali
  • ¾–1 dlherneitä
Tulosta

Leikkaa liha isoiksi kuutioiksi. Ruskista palat öljyssä padan pohjalla.

Kuori ja paloittele inkivääri. Lisää pataan vesi, soija, mirini, inkivääri ja sokeri.

Keitä lihaa miedolla lämmöllä 3–4 tuntia. Liha on valmista, kun se on murenevan pehmeää.

Paloittele parsakaali suupaloiksi. Höyrytä palat nopeasti vesi­tilkassa napakoiksi.

Lisää parsakaalipalat ja herneet padan sekaan pari minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi tatti­risoton tai keitetyn riisin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.75