Kotivinkki

Naudanlihapata japanilaiseen tapaan

0
0

Naudanlihapata japanilaiseen tapaan

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 700 gnaudanpaistia
  • öljyä ruskistamiseen
  • 1kokonainen tuore inkivääri
  • 7 dlvettä
  • 1 dlsoijaa
  • ½ dlmiriniä eli makeaa riisiviiniä
  • 5 rklsokeria
  • 1parsakaali
  • ¾–1 dlherneitä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Leikkaa liha isoiksi kuutioiksi. Ruskista palat öljyssä padan pohjalla.

2. Kuori ja paloittele inkivääri. Lisää pataan vesi, soija, mirini, inkivääri ja sokeri.

3. Keitä lihaa miedolla lämmöllä 3–4 tuntia. Liha on valmista, kun se on murenevan pehmeää.

4. Paloittele parsakaali suupaloiksi. Höyrytä palat nopeasti vesi­tilkassa napakoiksi.

5. Lisää parsakaalipalat ja herneet padan sekaan pari minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile tatti­risoton tai keitetyn riisin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä