Maku

Naudan välikyljykset ja kaprisvoi

2 h 25 min
3.5
2

Naudan välikyljykset ja kaprisvoi

MU
GL
2
3.5
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gnaudanlihaa (välikyljystä)

Marinadi

  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dlpunaviinietikkaa
  • 1/2 dlsoijakastiketta
  • 1/2 dlsiirappia
  • 2 tlvalkopippuria

Kaprisvoi

  • 200 gvoita
  • 35 gkapriksia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkldijoninsinappia
  • 2 rklhunajaa

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Pistele lihat haarukalla. Siirrä lihat pakastepussiin kulhoon. Sekoita marinadin ainekset ja kaada pussiin. Sulje pussi ja anna lihan marinoitua 2-4 tuntia. Kääntele pussia pari kertaa marinoinnin aikana.

Ota lihat jääkaapista huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.

Valmista maustevoi. Lisää huoneenlämpöiseen voihin hienonnetut kaprikset ja valkosipulinkynnet sekä sinappi ja hunaja. Kääri voi tangoksi voipaperiin tai tuorekelmuun ja pakasta. Leikkaa jäisenä viipaleiksi ennen tarjoilua.

Grillaa naudan välikyljykset grillissä 2-3 minuuttia/puoli tai uunissa grillivastusten alla haluttuun kypsyysasteeseen. Nosta naudan välikyljyksille lopuksi kaprisvoinapit.

Tarjoa kyljysten lisäkkeenä uusia perunoita, porkkanoita ja kukkakaalia sekä salaattia ja kermaviilikastiketta.

•Vaihda liha esim. broileri- tai kalkkunafileepihveihin. Grillaa ne läpikypsiksi.

•Kokeile samaa marinadia kirjolohi- tai lohifileille, mutta vaihda punaviinietikka valkoviinietikkaan, tumma siirappi vaaleaan, esim. inkiväärisiirappiin ja soijakastike halutessasi kalakastikkeeseen.

•Ota vain tarvittava määrä maustevoita käyttöön. Loput voit säästää pakastimessa toiseen grillauskertaan.

•Voit grillaamisen asemesta paistaa pihvit parila- tai muulla paistinpannulla.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä