Maku

Naudan sisäfileepihvit

20 min
GL
MU
4
1

Paistetut naudan sisäfileepihvit saavat herkullisen maun suklaalla ja chiltahnalla maustetusta kastikkeesta. Paista naudan sisäfileepihvit makusi mukaan kypsiksi tai puolikypsiksi.
Tulosta
Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (2 annosta)

  • 300 gnaudan sisäfileetä
  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Chili-suklaakastike

  • 2 dlkastikepohjaa (demi-glace) (tummaa)
  • 50 gtummaa suklaata
  • 1/4 tlchilitahnaa (sambal oelek)
  • 1 rklvoita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsokeria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin kastike. Keitä kastikepohjaa parin minuutin ajan kasaan ja lisää sekaan paloiteltu tumma suklaa, Sambal Oelek-chilitahna ja sokeri. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla ja viimeistele nokareella voita.

Leikkaa lihasta kaksi pihviä ja paista huoneenlämpöiset lihat öljyn ja voin seoksessa molemmin puolin puolikypsiksi tai kypsiksi. Mausta pihvit suolalla ja rouhitulla mustapippurilla ja tarjoa kastikkeen ja esimerkiksi rapeaksi höyrytettyjen vihannesten ja kermaperunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
4