Maku

Nasi Goreng suomalaiseen tapaan

35 min
0
0

Nasi Goreng suomalaiseen tapaan

MU
0
0
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 4 kplporkkanaa (lohkottuna)
  • 400 glenkkimakkaraa (lohkottuna)
  • 1 1/2 dlpitkäjyväistä riisiä
  • 4 dlvettä
  • 1/2 dlmakeaa chilikastiketta
  • 2 tlsoijakastiketta
  • 1 rklfariinisokeria
  • 1 kplpunaista paprikaa (suikaloituna)
  • 180 gkatkarapuja (pakaste)
  • 1/2 dltuoretta korianteria (silputtuna)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Valmista ruoka korkeareunaisessa paistokasarissa tai wokissa.

Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon sipulit, porkkanat ja lenkkimakkara. Paahda kasvis-makkarasekoitusta hetken aikaa ja sekoita joukkoon riisi. Lisää vesi joukkoon, kun riisi on muuttunut läpikuultavaksi.

Mausta seos chili- ja soijakastikkeella ja fariinisokerilla. Anna padan kiehua hiljaisella lämmöllä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia.

Sekoita lopuksi joukkoon paprika ja katkaravut. Kuumenna pata uudelleen kuumaksi. Viimeistele suomalaiseen tapaan tehty nasi goreng ruoka korianterilla.

•Miedomman makuisen padan saat, kun korvaat chilikastikkeen tomaattiketsupilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä