Näppärät omenapiiraat

1 h
3
0

Näppärät omenapiiraat

KA
0
3
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 600 gpullataikinaa

Täyte

  • 100 gvaniljarahkaa
  • 1 kplmunaa
  • 1/4 dlsokeria
  • 1/2 kplsitruunaa
  • 1 kplomenaa
  • 1/2 rklkanelia
  • 1 1/2 rklsokeria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Pane paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Leikkaa kuusi pullalevyä kahteen osaan. Pane pullaneliöt paperivuokiin ja anna kohota peitettynä 20 minuuttia.
Sekoita rahkan joukkoon muna, sokeri. Lisää sitruunasta raastettu kuori ja puristettu mehu täytteeseen.
Leikkaa kuorittu omena pieniksi kuutioiksi.
Lusikoi täytettä kohonneiden pullapohjien keskelle. Ripottele pinnalle omenakuutiot sekä kanelia ja sokeria.
Paista omenapiiraita 200 asteessa noin 20 minuuttia.
•Jos käytät tavallista rahkaa, niin mausta se vanilliinisokerilla ja reilummin sokerilla.
•Korvaa omenakuutiot päärynä-, luumu- tai aprikoosikuutioilla, mustikoilla, vadelmilla tai säilykekirsikoilla.
•Paperisen muffinivuoan voit korvata leivinpaperipalalla, jonka painat muffinipellin koloon.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä