Napoleon-kakku – samettinen vaniljakreemi ja tujaus vodkaa kruunaavat 12-kerroksisen klassikon
6 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
6 h Jos olet reissannut Baltiassa, olet saattanut herkutella kahvilassa tällä monikerroksisella kakulla. Sen leipominen on helppoa, mutta vaatii hieman enemmän aikaa.
KA
4.2
Kuvat
Julkaistu 16.2.2023

Napoleon-kakku – samettinen vaniljakreemi ja tujaus vodkaa kruunaavat 12-kerroksisen klassikon
Reseptin ainekset (20 annosta)
- 2munaa
- 2 dlkylmää vettä
- 2 rklvodkaa tai konjakkia
- 2 rklsokeria
- ½ tlsuolaa
- 11 dlkakkuvehnäjauhoja
- 400 gkylmää voita
Täyte
- 1½ lmaitoa
- 2½ dlsokeria
- 7keltuaista
- 1½ dlmaissitärkkelystä
- ½ tlaitovaniljajauhetta
- 100 gvoita
Koristelu
- 2–3 dlkarhunvadelmia ja/tai pensasmustikoita
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Napoleon-kakku – ohje:
- Riko munat kulhoon. Lisää vesi, vodka, sokeri ja suola. Sekoita hyvin.
- Mittaa jauhot monitoimikoneen kulhoon. Paloittele kylmä voi ja lisää kulhoon. Sekoita jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää munaseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi tekeytymään.
- Jaa taikina 12 palaan. Kauli pala kerrallaan leivinpaperin päällä ympyräksi (Ø 20 cm). Kauli levy vähän suuremmaksi ja leikkaa esimerkiksi lautasen avulla oikean kokoiseksi. Jätä leikatut reunat paikoilleen, sillä ne hyödynnetään kakun koristelussa. Pistele pohja haarukalla.
- Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 10 minuuttia, kunnes pohja on kauniin ruskea. Jäähdytä ja siirrä reunat monitoimikoneen kulhoon. Kauli ja paista kaikki pohjat. Jauha reunapalat pieneksi muruksi.
- Valmista täyte. Mittaa maito ja sokeri isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
- Yhdistä keltuaiset, maissitärkkelys ja vaniljajauhe, sekoita tasaiseksi. Ota noin desi kuumaa maitoa ja sekoita se munaseokseen. Kaada sitten koko seos maidon joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes kiisseli sakenee. Ota kattila pois liedeltä ja paloittele voi joukkoon. Anna voin sulaa kiisseliin ja sekoita tasaiseksi. Peitä kreemin pinta tiiviisti kelmulla, jotta pintaan ei muodostu kalvoa. Jäähdytä kylmäksi.
- Kokoa kakku. Levitä jokaiselle pohjalevylle noin desi vaniljakreemiä ja paina seuraava levy päälle. Levitä loppu täyte kakun reunoille ja pinnalle. Laita kakku tekeytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Painele murut kevyesti kakun reunoille ja päälle. Koristele marjoilla.
Valmistus vaihe vaiheelta

Hunajakakku on näyttävä mutta simppeli – täyte käy myös kuorrutteeksi ja muruset koristeeksi
Kotivinkki

Helppo liettualainen rahkakakku yhdistää rapean kaakaomurun, pehmeän rahkatäytteen ja sulan suklaan – voiko enempää toivoa?
Maku

Ranskalainen lettukakku on hienostunut mutta mutkaton klassikko – suklaisen mille crepen välissä maistuu pehmeä mousse
Maku

Toscakakku – pehmeä pohja ja rapea kuorrutus ovat rakastetun klassikon salaisuus
Maku

Sofi Oksasen chilisuklaatorttu – tajunnan räjäyttävä yhdistelmä suklaa- ja kermatäytettä
Maku

Näkymätön omenakakku sulaa suuhun! Vaniljaisen ranskalaisherkun sisältä paljastuu ohuen ohuita omenaviipaleita
Maku

Vain 5 ainesta! Suolakinuski-suklaajuustokakku hurmaa kuohkeudellaan
Maku

Sitruunainen rahkamurupiirakka
Maku