Maku

Nakkisarvet

1 h 15 min
3.8
2

Nakkisarvet

MU
2
3.8
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Taikina

  • 2 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 5 dlsämpyläjauhoja

Täyte

  • 1 dlketsuppia
  • 1/2 dlsinappia
  • 12 kplnakkeja

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN55 min

Sekoita haaleaan veteen hiiva, sokeri, suola ja öljy. Lisää jauhot. Sekoita ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa ripaus jauhoja. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa.

Jaa taikina kahtia ja vaivaa palat jauhotetulla leivinalustalla. Kauli taikinapalat Ø noin 30 sentin pyöreiksi levyiksi. Leikkaa levyt taikinapyörällä kuuteen samansuuruiseen sektoriin.

Levitä taikinapaloille ketsuppia tai makeaa chilikastiketta sekä sinappia. Kääri jokaiseen taikinakolmioon nakki. Aloita kääriminen taikinan leveästä päästä.

Nosta nakkisarvet leivinpaperille pellille. Peitä sarvet leivinliinalla ja anna kohota.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on ruskistunut kauniisti.

Tarjoa nakkisarvet lämpimänä iltapalaksi vaikka teen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä