Maku

Nakkikastike

35 min
MU
3.94
0

Nakkikastike on kotiruokien ehdoton klassikko. Tällä ohjeella valmistettu nakkikastike maistuu juuri niin herkulliselta kuin kuuluukin!
Tulosta
Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juhani Salonen

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gnakkeja
  • 1 rklvoita
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 4 dlvettä
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 1 dlhillosipuleita
  • 1 rklketsuppia
  • 1 rklsinappia

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Nakkikastike valmistuu näin:

Paloittele nakit. Kuumenna voi pannulla ja ruskista kevyesti nakit sekä sipuli.

Sekoita joukkoon tomaattipyree sekä vehnäjauhot ja anna kypsyä hetken.

Lisää neste, liemikuutio, hillosipulit, ketsuppi ja sinappi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.

Tarkista nakkikastikkeen maku.

Tarjoa nakkikastike keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
3.94