Maku

Nakkikäärmeet

1 h 30 min
5
0

Nakkikäärmeet

Nakkikäärmeet luikertelevat lastenjuhlien herkkuviidakossa vauhdilla juhlijoiden suuhun. Pehmeä sämpylätaikina toimii nakkien ympärillä voitaikinaa paremmin. 
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 2 1/2 dlvettä
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 5 1/2 gkuivahiivaa (1/2 pussia)
  • 1 tloreganoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 7 dlhiivaleipäjauhoja
  • 100 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (2 dl emmentaalijuustoraastetta)

Lisäksi

  • 16 kplnakkeja

Päälle

  • 1 kplmunaa
  • 50 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (1 dl raastetta)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Valmista lasten nakkikäärmeet:

Mittaa kulhoon reilusti kädenlämpöinen vesi, öljy, kuivahiiva, oregano ja suola. Sekoita tasaiseksi.

Lisää jauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti vaivaten. Kumoa joukkoon juustoraaste ja vaivaa kimmoisaksi. Lisää tarvittaessa jauhoja.

Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi (noin 30 minuuttia).

Jaa taikina 16 palaan. Muotoile joka palasta 20 cm:n pituinen ja parin sentin paksuinen tanko.

Kiepauta taikinatanko nakin ympärille. Nosta leivinpaperin päälle pellille. Tee kaikki käärmeet samoin.

Kohota peitettynä 15 minuuttia.

Voitele nakkikäärmeet munalla. Ripottele päälle hieman juustoraastetta.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes leipä ja nakki saavat kauniin värin.

Tarjoa nakkikäärmeet vastapaistettuina.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä