Maku

Naan-leivät

2 h 10 min
4
5

Naan-leivät

MU
5
4
Teksti Saara Törmä
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 5 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlgrahamjauhoja
  • 50 gvoita
  • 1/2 kplkuivahiivapussia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 1 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 1 kplmunaa

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Mittaa jauhot, voi, kuivahiiva, suola ja sokeri kulhoon tai monitoimikoneen kulhoon. Jos käytät tuoretta hiivaa, lisää se vasta myöhemmin nesteen sekaan murennettuna. Käynnistä kone tai nypi voi jauhojen joukkoon käsin.

Sekoita maito ja jogurtti keskenään. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Seos saattaa juoksettua, mutta se ei haittaa. Vatkaa joukkoon myös muna, ja kaada seos sitten jauhoihin. Vaivaa taikina tasaiseksi ja alusta se silkkisen pehmeäksi.

Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi, noin tunnin verran. Jaa taikina sitten kahdeksaan osaan ja pidä taikinapalat peitettyinä.

Pyöritä taikinapalat yksi kerrallaan palloiksi. Kauli tai painele ne sormin halkaisijaltaan noin 15 sentin letuiksi. Nosta kaulitut leivät pellille leivinpaperin päälle (4 leipää/pelti). Pidä leivät peitettyinä.

Kuumenna uunin grillivastus mahdollisimman kuumaksi. Sivele leipien pintaan vettä ja nosta ensimmäinen pelti uuniin, mahdollisimman ylös, lähelle vastuksia. Paista naan-leipiä minuutti pari, kunnes ne ovat saaneet muutamia ruskeita pilkkuja. Käännä leivät, kostuta ja paista väri myös toiselle puolelle.

Voitele naan-leivät voilla, pinoa ja kääri folioon tai paperiin ja pidä peitettyinä. Paista vielä toinen pellillinen ja tarjoa naan-leivät mahdollisimman pian.

•Ripottele ennen paistoa leipien pintaan seesaminsiemeniä, fenkolia tai anista. Voit myös maustaa taikinan esimerkiksi teelusikallisella kuivattua minttua tai tuoretta inkivääriä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä