Kotivinkki

Myslitoffee

4 h 30 min
3.5
0

Myslitoffee

Tee myslitoffeet omaksi onneksi tai kääri ne pakettiin muiden iloksi.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlvoita
  • ½–1 dlmarjamysliä

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h

1. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä seosta 30–40 minuuttia välillä sekoitellen niin, että se kiehuu reippaasti, ei vain poreile hissukseen. Kun seos on saanut hiukan väriä, tipauta siitä pisara vesilasiin. Jos pisara pysyy kasassa ja voit nostaa sen sormin pois vedestä, on seos valmis.
Liimaa vanhan peltipurkin pintaan kaunis kuitupaperi ja töpötä maalilla sabloonan avulla jouluinen koriste pintaan. Sisään silkkipaperi ja itse
tehtyjä karkkeja ystävälle.
2. Sekoita voi toffeen joukkoon.
3. Kaada toffeemassa leivinpaperoituun vuokaan (koko noin 15 x 20 senttiä). Levitä tarvittaessa massa nuolijalla tasaiseksi.
4. Ripottele toffeen pinnalle heti marjamysliä. Painele mysliä hiukan toffeen sisään, jotta se ei rapise pois.
5. Anna myslitoffeen jäähtyä seuraavaan päivään huoneenlämmössä. Leikkaa neliöiksi ja purkita. Toffeeta voi säilyttää muutaman päivän ajan huoneenlämmössä, mutta parhaiten se säilyy tiiviissä purkissa jääkaapissa.

Katso myös reseptit parhaat joulukarkitmarmeladi ja vaahtokarkkitikkarit!

Vinkki!

VINKKI Jos haluat lyhentää toffeen, kinuskin tai fudgen keittoaikaa, valitse kerma, jonka parasta ennen -päivä on mahdollisimman lähellä. Aivan tuoreesta kermasta keittoaika on pidempi.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä