Maku

Myslinen bataattivuokaleipä

1 h 55 min
MU
KA
4
0


 

Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (2 kpl)

  • 400 gbataattia (soseutettuna)
  • 3 dlvettä
  • 2 kplkuivahiivapussia
  • 10 dlsämpyläjauhoja
  • 2 rklsiirappia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlmysliä
  • 3/4 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Lämmitä bataattisose ja vesi noin 42- asteiseksi. Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää soseeseen. Sekoita joukkoon siirappi, suola ja jauhot vähitellen. Lisää taikinaan mysli ja margariini. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja kohota se kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Nujerra taikina leivinpöydällä. Jaa taikina kahteen osaan. Leivo pitkulaisiksi ja pane leipävuokiin. Kohota vielä puoli tuntia. Koristele myslisten bataattivuokaleipien pinnat halutessasi myslillä. Paista myslisiä bataattivuokaleipiä 200 asteessa 20–30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4