Maku

Myslileipä

1 h 20 min
0
0

Myslileipä

MU
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 3 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 3 1/2 dlhedelmäistä mysliä
  • 2 rklsiirappia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 7 dlvehnäjauhoja

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 5 min

Liuota kasvisliemikuutio kuumaan veteen ja lisää joukkoon kylmä maito. Tarkista seoksen lämpötila, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja lisää mysli, siirappi, öljy ja suola.

Sekoita taikinaan vähitellen vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi, se saa jäädä löysäksi. Peitä taikina ja anna kohota lämpimässä puoli tuntia.

Vuoraa pelti leivinpaperilla ja öljyä paperi kevyesti. Kaada taikina paperille, tasoita ja ripota leivän pinnalle mysliä. Peitä liinalla ja anna kohota vielä 15 minuuttia.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista myslileipää noin 20 minuuttia, kunnes se on kauniisti ruskistunut. Tarkasta myslileivän kulmaa kohottamalla, että se on saanut hiukan väriä myös pohjaan.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä