Myskikurpitsarisotto – satokauden oranssi herkku piristää risoton syyskauteen sopivaksi
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Myskikurpitsarisotto on syksyn herkullisin ja kaunein risotto. Makeahko myskikurpitsa saa risotossa sopivasti suolaisuutta juustosta. Jos kaipaat vaihtelua parmesaanille, kokeile vegaanista juustoa.
GL
KA
VE
MU
MA
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 2.10.2019

Myskikurpitsarisotto – satokauden oranssi herkku piristää risoton syyskauteen sopivaksi
Reseptin ainekset (4 annosta)
Myskikurpitsarisotto
- 1sitruunan raastettu kuori
- 4 rkloliiviöljyä
- ¾ dlsitruunan mehua
- 500 gmyskikurpitsaa
- 1 lvettä
- 1kasvisfondi tai -liemikuutio
- 3 dlrisottoriisiä
- 2 tloliiviöljyä
- 2 dlvegaanista juustoa (esim. Porlammin Vege plus)
- ½ tlrosmariinia
Myskikurpitsarisotto valmistetaan näin:
- Pese sitruuna ja raasta sen ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita raaste öljyyn.
- Purista sitruunasta mehu.
- Kuori ja paloittele kurpitsa paloiksi (1 cm x 1 cm). Kuumenna vesi ja lisää siihen fondi tai liemikuutio.
- Kuullota riisiä öljytilkassa minuutti. Lisää 2 dl kasvislientä. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kurpitsapalat. Lisää kasvislientä vähitellen samalla sekoitellen.
- Keitä ja sekoittele risottoa 20 minuuttia. Kun riisi on melkein kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa, lisää juustoraaste, sitruunamehu ja sitruunankuori-öljyseos.
- Hienonna myskikurpitsarisoton joukkoon rosmariini ja tarjoa heti.

Appelsiinirisotto – täyteläisen maun salaisuus löytyy sahramista ja appelsiinin mehusta
Kotivinkki

Vihreä risotto – hyödynnä sadonkorjuun herkut
Kotivinkki

Herkkutattirisotto (Risotto ai funghi)
Maku

Risotto x 4
Kotivinkki

Mehevä sienirisotto
Kotivinkki

Tatti-sitruunarisotto
Maku

Mausteinen myskikurpitsakeitto – paahteinen sosekeitto saa potkua inkivääristä, chilistä ja kanelista
Maku

Herkullista juuri nyt: jauhelihalla täytetyt myskikurpitsat
Kotivinkki