Maku

Myskikurpitsarisotto – satokauden oranssi herkku piristää risoton syyskauteen sopivaksi

30 min
GL
KA
VE
MU
MA
0
0

Myskikurpitsarisotto on syksyn herkullisin ja kaunein risotto. Makeahko myskikurpitsa saa risotossa sopivasti suolaisuutta juustosta. Jos kaipaat vaihtelua parmesaanille, kokeile vegaanista juustoa.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Myskikurpitsarisotto

  • 1sitruunan raastettu kuori
  • 4 rkloliiviöljyä
  • ¾ dlsitruunan mehua
  • 500 gmyskikurpitsaa
  • 1 lvettä
  • 1kasvisfondi tai -liemikuutio
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 2 tloliiviöljyä
  • 2 dlvegaanista juustoa (esim. Porlammin Vege plus)
  • ½ tlrosmariinia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Myskikurpitsarisotto valmistetaan näin:

  1. Pese sitruuna ja raasta sen ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita raaste öljyyn.
  2. Purista sitruunasta mehu.
  3. Kuori ja paloittele kurpitsa paloiksi (1 cm x 1 cm). Kuumenna vesi ja lisää siihen fondi tai liemikuutio.
  4. Kuullota riisiä öljytilkassa minuutti. Lisää 2 dl kasvislientä. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kurpitsapalat. Lisää kasvislientä vähitellen samalla sekoitellen.
  5. Keitä ja sekoittele risottoa 20 minuuttia. Kun riisi on melkein kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa, lisää juustoraaste, sitruunamehu ja sitruunankuori-öljyseos.
  6. Hienonna myskikurpitsarisoton joukkoon rosmariini ja tarjoa heti.
MITÄ PIDIT?
0