2 dlvegaanista juustoa (esim. Porlammin Vege plus)
½ tlrosmariinia
Myskikurpitsarisotto – ohje:
Pese sitruuna ja raasta sen ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita raaste öljyyn.
Purista sitruunasta mehu.
Kuori ja paloittele kurpitsa paloiksi (1 cm x 1 cm). Kuumenna vesi ja lisää siihen fondi tai liemikuutio.
Kuullota riisiä öljytilkassa minuutti. Lisää 2 dl kasvislientä. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kurpitsapalat. Lisää kasvislientä vähitellen samalla sekoitellen.
Keitä ja sekoittele risottoa 20 minuuttia. Kun riisi on melkein kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa, lisää juustoraaste, sitruunamehu ja sitruunankuori-öljyseos.
Hienonna myskikurpitsarisoton joukkoon rosmariini ja tarjoa heti.