5(2)
Myskikurpitsarisotto – satokauden oranssi herkku piristää risoton syyskauteen sopivaksi
Gluteeniton
Kasvis
Vegaaninen
Munaton
Maidoton
30 min
Myskikurpitsarisotto on syksyn herkullisin ja kaunein risotto. Makeahko myskikurpitsa saa risotossa sopivasti suolaisuutta juustosta. Jos kaipaat vaihtelua parmesaanille, kokeile vegaanista juustoa.
2.10.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Myskikurpitsarisotto
1sitruunan raastettu kuori
4 rkloliiviöljyä
¾ dlsitruunan mehua
500 gmyskikurpitsaa
1 lvettä
1kasvisfondi tai -liemikuutio
3 dlrisottoriisiä
2 tloliiviöljyä
2 dlvegaanista juustoa (esim. Porlammin Vege plus)
½ tlrosmariinia

Myskikurpitsarisotto – ohje:

  1. Pese sitruuna ja raasta sen ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita raaste öljyyn.
  2. Purista sitruunasta mehu.
  3. Kuori ja paloittele kurpitsa paloiksi (1 cm x 1 cm). Kuumenna vesi ja lisää siihen fondi tai liemikuutio.
  4. Kuullota riisiä öljytilkassa minuutti. Lisää 2 dl kasvislientä. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kurpitsapalat. Lisää kasvislientä vähitellen samalla sekoitellen.
  5. Keitä ja sekoittele risottoa 20 minuuttia. Kun riisi on melkein kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa, lisää juustoraaste, sitruunamehu ja sitruunankuori-öljyseos.
  6. Hienonna myskikurpitsarisoton joukkoon rosmariini ja tarjoa heti.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.