Maku

Myskikurpitsarisotto – satokauden oranssi herkku piristää risoton syyskauteen sopivaksi

30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen
Myskikurpitsarisotto on syksyn herkullisin ja kaunein risotto. Makeahko myskikurpitsa saa risotossa sopivasti suolaisuutta juustosta. Jos kaipaat vaihtelua parmesaanille, kokeile vegaanista juustoa.
GL
KA
VE
MU
MA
0
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

Myskikurpitsarisotto

  • 1sitruunan raastettu kuori
  • 4 rkloliiviöljyä
  • ¾ dlsitruunan mehua
  • 500 gmyskikurpitsaa
  • 1 lvettä
  • 1kasvisfondi tai -liemikuutio
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 2 tloliiviöljyä
  • 2 dlvegaanista juustoa (esim. Porlammin Vege plus)
  • ½ tlrosmariinia
Tulosta

Myskikurpitsarisotto valmistetaan näin:

  1. Pese sitruuna ja raasta sen ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita raaste öljyyn.
  2. Purista sitruunasta mehu.
  3. Kuori ja paloittele kurpitsa paloiksi (1 cm x 1 cm). Kuumenna vesi ja lisää siihen fondi tai liemikuutio.
  4. Kuullota riisiä öljytilkassa minuutti. Lisää 2 dl kasvislientä. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kurpitsapalat. Lisää kasvislientä vähitellen samalla sekoitellen.
  5. Keitä ja sekoittele risottoa 20 minuuttia. Kun riisi on melkein kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa, lisää juustoraaste, sitruunamehu ja sitruunankuori-öljyseos.
  6. Hienonna myskikurpitsarisoton joukkoon rosmariini ja tarjoa heti.
MITÄ PIDIT?
0