Myskikurpitsa-nakukakku – täydellinen herkku sinulle, joka rakastat mehevää porkkanakakkua
3 h 30 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
2 h 50 minLeivo kurpitsaraasteesta mehevä kakku porkkanakakun tapaan. Myskikurpitsa-nakukakku on näyttävä tarjottava kukkakoristeineen. Kerroskakun täytteenä on porkkanakakusta tuttu sitruunamehulla terästetty tuorejuustotäyte.
KA
4.3
Kuvat
Julkaistu 1.10.2020

Myskikurpitsa-nakukakku – täydellinen herkku sinulle, joka rakastat mehevää porkkanakakkua
Reseptin ainekset (10 annosta)
Pohja
- 350 gmyskikurpitsaa
- 50 gsaksanpähkinöitä
- 1–2 tlappelsiinin raastettua kuorta
- 3munaa
- 3 dlruokosokeria
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1½ tlleivinjauhetta
- 3 tlkanelia
- 1½ tlinkivääriä
- 1 tlvaniljasokeria
- 1½ dloliiviöljyä
Vuoan voitelu
- 1 rklvoita tai margariinia
- 1 rklkorppujauhoja
Tuorejuustotäyte
- 150 gvoita
- 400 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 4 dltomusokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 1sitruunan mehu
Pinnalle
- 1 rssyötäviä tai myrkyttömiä kukkia (esim. krysanteemeja)
- 1 rkltuoretta oreganoa
- 50 gsaksanpähkinöitä
Myskikurpitsa-nakukakku valmistetaan näin:
- Poista kurpitsasta siemenet ja kuori. Raasta kurpitsa hienoksi raasteeksi.
- Rouhi pähkinät. Pese appelsiini hyvin ja raasta sen kuori.
- Vaahdota munat ja sokeri.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen muna-sokerivaahtoon. Lisää kurpitsaraaste, appelsiinin raastettu kuori, rouhitut pähkinät ja öljy taikinaan.
- Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (ø 20 cm).
- Paista kakkua 200 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kypsyyttä cocktail- tai grillitikulla: kun siihen ei tartu enää taikinaa, kakku on kypsää. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
- Sekoita pehmentyneen voin joukkoon tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruunan mehu.
- Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Laita alimmaisen levyn päälle puolet täytteestä. Paina päälle toinen kakkulevy ja levitä päälle loput täytteestä. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
- Koristele myskikurpitsakakku kukilla, oreganon oksilla ja saksanpähkinöillä.
Vinkki!
Syötäviä kukkia voi ostaa hyvin varustetuista elintarvikeliikkeistä. Koristeeksi käyvät myös muut kukat, jotka on kasvatettu ilman torjunta-aineita ja kasvunsääteitä. Voit varmistaa kukkien myrkyttömyyden HUS:n myrkytystietokeskuksen kasviluettelosta täältä.

Kahden klassikon kohtaaminen: pullapitko ja porkkanakakku yhdistyivät makoisaksi tuplaherkuksi!
Maku

Mehukkuus kymppi! Kesäkurpitsakakku on kahvipöydän herkullinen hurmuri
Kotivinkki

Rakastetut klassikot löysivät toisensa! Porkkanakakku-mokkapalat yhdistävät kahvilla maustetun kaakaopohjan ja tuhdin tuorejuustokuorruteen
Maku

Kesäkurpitsa-kaakaokakku
Maku

Hedelmäinen piimäkakku saa makua ja mehevyyttä persikoista – helppo herkku valmistuu nopsasti sekoittamalla
Kotivinkki

Helppo kirsikkakakku on vartissa valmis uuniin – mehukkaat kirsikkasattumat aateloivat arkisetkin kahvihetket
Maku

Omenabrita saa makunystyrät laulamaan! Kardemumma, kirpakan makea täyte ja rapea marenki tekevät herkusta täydellisen
Kotivinkki

Kauralastukakku – mikä herkkujen herkku! Rapeat jättikeksit ja puolukkainen kinuskikerma vievät kertaheitolla makutaivaaseen
Maku