Maku

Muurikkavokki ja paistetut broilerit

30 min
3
0

Muurikkavokki ja paistetut broilerit

GL
LA
MA
MU
0
3
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Toni Härkönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gvarhaiskaalia
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 1 kplkesäsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 1/2 rklsoijakastiketta
  • 1 1/2 rklinkivääritahnaa
  • 2 tlhunajaa

Lisäksi

  • 400 gmaustamattomia broilerinfileitä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Puolita kaali ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä tai juustohöylällä. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Huuhdo ja halkaise paprika ja chilit, poista siemenet ja valkoiset kalvot. Suikaloi paprika ja chilit. Kuori ja viipaloi sipuli.

Kuumenna öljy muurinpohjapannulla tai vokkipannussa. Kuullota ensin chilit ja sipulit varsia lukuun ottamatta. Lisää kaali ja porkkanaraaste. Paista ahkerasti käännellen noin 5 minuuttia. Lisää paprikaviipaleet ja jatka paistamista toiset 5 minuuttia. Mausta soijakastikkeella, inkivääritahnalla ja hunajalla. Kääntele joukkoon sipulinvarret.

Sivele broilerinfileiden pintaan öljyä. Pariloi tai grillaa broilerit kypsiksi molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa muurikkavokki paistettujen broilereiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä