Unelmien Talo&Koti

Suu siniseksi! Kinuskikissan mustikkaunelma maistuu ihanasti lapsuuden kesiltä

5 h 25 min
KA
MU
1.5
0

Mustikkaunelma sai inspiraationsa lapsuudesta: Kinuskikissa tykkäsi pienenä mustikkamaidosta yli kaiken. Tässä mustikkakakussa on keksipohja ja täytteenä reippaasti mustikoita ja vaniljavanukasta. Hyydykekakku on myös mainio mökkileivonnainen, sillä se valmistuu ilman uunia ja säilyy jääkaapissa useita päiviä.
Tulosta
Teksti Sini Visa
Kuvat Sini Visa

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 200 gOreo-keksejä
  • 50 gvoita

Täyte

  • 7liivatelehteä
  • 4 dlkuohukermaa
  • 750 gvaniljavanukasta
  • ¼ dl sokeria
  • ½ dl vettä
  • 5–6 dl (pensas)mustikoita

Kiille

  • 3liivatelehteä
  • 4 dllaimennettua mustikkamehua
  • violettia pastaväriä

Koristelu

  • muutama pala valkosuklaata
  • tummia viinirypäleitä
  • mustikoita
  • syötäviä kukkia
  • mintunlehtiä

Tee näin

5 h 25 min
{
AKTIIVINEN1 h 10 min
PASSIIVINEN4 h 15 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Mustikkaunelma leivotaan näin:

  1. Murskaa Oreot tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna kalvolla tai sipaise siihen öljyä, jotta saat kakun irtoamaan siistimmin. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljavanukas ja sokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita rauhallisesti vatkaten täytteeseen. Kaada täytettä vuokaan ja ripottele samalla joukkoon mustikoita. Peitä pinta täytteellä. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen kiillettä.
  3. Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laimenna mustikkamehua sopivan läpikuultavaksi. Värjää halutessasi pastavärillä violetiksi. Kuumenna puoli desilitraa mehusta kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Yhdistä lopun mehun kanssa. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa välillä sekoitellen, kunnes seos hieman paksuuntuu. Kaada sitten täytteen päälle. Anna kiilteen jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.
  4. Irrota mustikkaunelmakakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Laita valkosuklaa pieneen pakastuspussiin ja sulje huolellisesti pussinsulkijalla. Laske astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee ja laita pussi veteen, kunnes suklaa on sulanut. Leikkaa kulmaan aukko ja pursota raitoja kiilteen päälle. Viimeistele koristelu halkaistuilla viinirypäleillä, mustikoilla, syötävillä kukilla ja yrteillä.

Vinkit!

  • Voit tehdä täytteen muistakin kauden marjoista, esimerkiksi vadelmista.
  • Hyödynnä koristeluun luonnonkukkia. Syötäviksi käyvät esimerkiksi maitohorsma, päivänkakkara, koristekrassi, neilikka, ruiskaunokki, ruusu, apila ja pelargoni.
MITÄ PIDIT?
1.5