Suu siniseksi! Kinuskikissan mustikkaunelma maistuu ihanasti lapsuuden kesiltä
Kasvis
Munaton
5 h 25 min
{
Aktiivinen 1 h 10 min
Passiivinen 4 h 15 min
Mustikkaunelma sai inspiraationsa lapsuudesta: Kinuskikissa tykkäsi pienenä mustikkamaidosta yli kaiken. Tässä mustikkakakussa on keksipohja ja täytteenä reippaasti mustikoita ja vaniljavanukasta. Hyydykekakku on myös mainio mökkileivonnainen, sillä se valmistuu ilman uunia ja säilyy jääkaapissa useita päiviä.
Murskaa Oreot tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna kalvolla tai sipaise siihen öljyä, jotta saat kakun irtoamaan siistimmin. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljavanukas ja sokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita rauhallisesti vatkaten täytteeseen. Kaada täytettä vuokaan ja ripottele samalla joukkoon mustikoita. Peitä pinta täytteellä. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen kiillettä.
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laimenna mustikkamehua sopivan läpikuultavaksi. Värjää halutessasi pastavärillä violetiksi. Kuumenna puoli desilitraa mehusta kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Yhdistä lopun mehun kanssa. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa välillä sekoitellen, kunnes seos hieman paksuuntuu. Kaada sitten täytteen päälle. Anna kiilteen jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.
Irrota mustikkaunelmakakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Laita valkosuklaa pieneen pakastuspussiin ja sulje huolellisesti pussinsulkijalla. Laske astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee ja laita pussi veteen, kunnes suklaa on sulanut. Leikkaa kulmaan aukko ja pursota raitoja kiilteen päälle. Viimeistele koristelu halkaistuilla viinirypäleillä, mustikoilla, syötävillä kukilla ja yrteillä.
Vinkit!
Voit tehdä täytteen muistakin kauden marjoista, esimerkiksi vadelmista.
Hyödynnä koristeluun luonnonkukkia. Syötäviksi käyvät esimerkiksi maitohorsma, päivänkakkara, koristekrassi, neilikka, ruiskaunokki, ruusu, apila ja pelargoni.
Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä ne keskenään. Painele irtopohjavuoan pohjalle.
Vaihe 2
Tee täyte, kaada se vuokaan ja ripottele joukkoon mustikoita Anna hyytyä jääkaapissa.
Vaihe 3
Valmista kiille ja värjää se halutessasi pastavärillä violetiksi. Jäähdytä seos ja kaada se täytteen päälle. Anna kiilteen jähmettyä.
Vaihe 4
Koristele kakku sulatetulla valkosuklaalla sekä marjoilla, syötävillä kukilla ja yrteillä.