Mustikkasiirappi

30 min
4.2
1

Mustikkasiirappi

GL
KA
LA
MA
MU
1
4.2
Itse keitetty mustikkasiirappi on täydellistä valutettuna jäätelön päälle tai vastapaistetun lettukasan kaverina. Kokeile myös homejuuston kanssa!
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 10 dlmustikoita
  • 2 dlsokeria
  • 2 dlsiirappia
  • 2 1/2 dlvettä
  • 1 kplvaniljatankoa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Soseuta mustikat sauvasekoittimella, monitoimikoneella tai sosemyllyllä.

Kuumenna kattilassa mustikkasose, sokeri, siirappi ja vesi. Halkaise vaniljatanko ja pudota myös se kattilaan. Keitä seosta hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes se sakenee jonkin verran. Tölkitä mustikkasiirappi kuumana parin desin vetoisiin kuumennettuihin pulloihin.

•Jos kastike jähmettyy liikaa, lisää joukkoon tilkka keitettyä vettä.

•Valmista samalla ohjeella marjasiirappia muista marjoista.

•Jos haluat siirapistasi samettisen sileää, siivilöi se tiiviin siivilän läpi vielä ennen pullotusta.

•Käytä mustikkasiirappia jälkiruokakastikkeena, puuron seurana tai juomissa. Kokeile siirappia esimerkiksi anisviinan maustajana.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä