Maku

Mustikkakupit

1 h 15 min
5
0

Mustikkakupit

Mustikkakuppien rapea kaardemummainen pohja yhdistettynä suussasulavaan mustikkamousseen on takuuvarma yhdistelmä.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Ruispohja

  • 1,5 dlruisjauhoja
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 0,3 tlsuolaa
  • 1 kplkananmuna
  • 1 rklrypsiöljyä

Mustikkamousse

  • 4 kplliivatelehteä
  • 2,5 dlFlora vispiä
  • 300 gjogurtti, maustamaton, a+, rasva 2,5 %, vähälaktoosinen
  • 1 dlmustikkamehua
  • 4 rklhunajaa
  • 4 rklsitruuna mehua

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN1 h 15 min
PASSIIVINEN

Aloita valmistamalla mustikkamousse, jotta se ehtii hieman hyytyä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota Flora vispi ja lisää siihen jogurtti, mustikkamehu sekä hunaja.

Kiehauta kattilassa sitruunamehu ja liuota siihen hyvin puristetut liivatelehdet. Kaada seos mustikkavaahtoon ja kääntele seos tasaiseksi. Laita mustikkamousse jääkaappiin hyytymään. 

Lämmitä uuni 250 asteeseen.

Valmista pohja sekoittamalla kaikki kuivat ainekset keskenään. Lisää kananmuna ja öljy. Vaivaa taikinaa hetki jotta siitä tulee kimmoisa.

Kaulitse pohja noin 1mm paksuiseksi levyksi ruisjauhoja apuna käyttäen. Leikkaa levystä noin 10cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä.

Käännä muffinivuoka ylösalaisin ja asettele pohjat kuppien päälle ja painele reunoja hieman alaspäin. Paista pohjia noin 5 minuutin ajan ja jäähdytä.

Lusikoi tai pursota täytettä ruiskuppeihin. Koristele tuoreilla mustikoilla ja sitruunamelissan lehdellä.

Vinkki!

Mustikkamousse on herkullista myös sellaisenaan. Tarjoa lasista mustikoiden ja sitruunamelissan kanssa.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä