Mustikkakukkoset

50 min
4.2
0

Mustikkakukkoset

LA
0
4.2
Teksti Susanna Katajisto, Heidi Hautala
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gruistaikinaa (pakaste)
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 1/2 rklperunajauhoja
  • 10 dlmustikoita

Voiteluun

  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 kplmunaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Voitele kuusi uuninkestävää annosvuokaa tai kahvikuppia.

Kauli sulanut ruistaikina noin 1/2 sentin paksuiseksi. Ota yksi annoskulhoista malliksi ja pane se ylösalaisin taikinan päälle. Leikkaa taikina kupin muotoisesti noin parin sentin ”saumanvaralla” ja tee samalla tavalla vielä viisi kertaa.

Kauli loppu taikina uudelleen ja ota kupilla taikinasta kuusi kupin suuaukon kokoista palaa.

Painele suuremmat taikinapyörylät annosvuokiin. Sekoita sokeri ja perunajauhot mustikoiden joukkoon. Jaa seos tasan taikinasyvennyksiin. Painele pienemmät taikinapalat vuokiin kansiksi. Voitele ”kukot” munalla ja pistele haarukalla pintaan muutama höyryaukko.

Paista mustikkakukkoja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Tarjoa mustikkakukkoset haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

•Tee tähteeksi jääneestä taikinasta kukkojen pintaan piparkakkumuoteilla koristeita. Liimaa palat kanteen munalla.

•Voit valmistaa uunivuokaan ohjeen mukaan myös yhden suuren mustikkakukon. Paistoaika on silloin 1 t.

•Jos et ehdi metsään mustikoita poimimaan, valmista mustikkakukko pakastemarjoista.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä