Ruoka
Kotivinkki

Mustikkakukkoset

35 min
4.17
0

Mustikkakukkoset

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos
Mustikkakukkoset valmistuvat helposti vaikka yllätysvieraille. Katso klassikko-ohje!

Ainekset (8 annosta)

Mustikkakukkoset

  • 200 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 4 dlruisjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • rasvaa vuokien voiteluun
  • 8 dlmustikoita
  • ¾ dlhillosokeria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Mustikkakukkoset leivotaan näin:

  1. Ota rasva huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomista ja paloittele se. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri.
  2. Sekoita ruisjauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhoseos rasvaseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Jaa taikina 8 osaan. Voitele vuoat ja vuoraa ne taikinalla. Jätä osa taikinasta kansiksi.
  4. Sekoita mustikat ja hillosokeri ja jaa seos vuokiin. Asettele taikina-levyt kansiksi. Painele taikinakannet kiinni haarukalla ja pistele taikinaan reikiä.
  5. Paista mustikkakukkosia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  6. Tarjoile kukkoset vielä vähän lämpiminä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Vinkki!

Voit käyttää mustikkakukkosten vuokina kahvi- tai teekuppeja. Tarkasta, että kupit kestävät uunin lämmön. Taikinaksi käy myös valmis pakastettu ruistaikina.

MITÄ PIDIT?
4.17