Mustikkakohokas
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minMustikkakohokas on höyhenenkevyt jälkiruoka. Mustikan ja sitruunan maustamat makeat pikkukohokkaat nousevat uunissa kuohkeiksi ja ne tarjotaan saman tien.
LA
GL
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 31.8.2008

Mustikkakohokas
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 1 dlmustikoita
- 1 1/2 dlvettä
- 3 rklsokeria
- 1 1/2 rklperunajauhoja
- 1 tlsitruunankuoriraastetta
- 3valkuaista
- 1 rklsokeria
Voiteluun
- 1 rklmargariinia (rasvaa 60 %)
- 1 rklsokeria
Mustikkakohokas valmistuu helposti näin:
- Mittaa kattilaan mustikat, vesi, sokeri, perunajauhot ja raastettu sitruunan tai limen kuori. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Osa marjoista saa hajota soseeksi. Jäähdytä kiisseli.
- Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita puolet valkuaisvaahdosta mustikkakiisseliin ja lisää loppu vaahto seokseen varovasti nostellen.
- Voitele kohokasvuoat tai uuninkestävät espressokupit ja täytä ne kohokasmassalla noin 2/3 kunkin vuoan tilavuudesta. Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia. Tarjoa mustikkakohokkaat heti.