Maku

Mustikkakohokas

50 min
LA
GL
4.22
3

Mustikkakohokas on höyhenenkevyt jälkiruoka. Mustikan ja sitruunan maustamat makeat pikkukohokkaat nousevat uunissa kuohkeiksi ja ne tarjotaan saman tien.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (8 annosta)

  • 1 dlmustikoita
  • 1 1/2 dlvettä
  • 3 rklsokeria
  • 1 1/2 rklperunajauhoja
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 3valkuaista
  • 1 rklsokeria

Voiteluun

  • 1 rklmargariinia (rasvaa 60 %)
  • 1 rklsokeria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Mustikkakohokas valmistuu helposti näin:

  1. Mittaa kattilaan mustikat, vesi, sokeri, perunajauhot ja raastettu sitruunan tai limen kuori. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Osa marjoista saa hajota soseeksi. Jäähdytä kiisseli.
  2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita puolet valkuaisvaahdosta mustikkakiisseliin ja lisää loppu vaahto seokseen varovasti nostellen.
  3. Voitele kohokasvuoat tai uuninkestävät espressokupit ja täytä ne kohokasmassalla noin 2/3 kunkin vuoan tilavuudesta. Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia. Tarjoa mustikkakohokkaat heti.
MITÄ PIDIT?
4.22