Maku

Mustikkakohokas

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Mustikkakohokas on höyhenenkevyt jälkiruoka. Mustikan ja sitruunan maustamat makeat pikkukohokkaat nousevat uunissa kuohkeiksi ja ne tarjotaan saman tien.
LA
GL
4.2
3
Julkaistu: 31.8.2008


Ainekset (8 annosta)

  • 1 dlmustikoita
  • 1 1/2 dlvettä
  • 3 rklsokeria
  • 1 1/2 rklperunajauhoja
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 3valkuaista
  • 1 rklsokeria

Voiteluun

  • 1 rklmargariinia (rasvaa 60 %)
  • 1 rklsokeria
Tulosta

Mustikkakohokas valmistuu helposti näin:

  1. Mittaa kattilaan mustikat, vesi, sokeri, perunajauhot ja raastettu sitruunan tai limen kuori. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Osa marjoista saa hajota soseeksi. Jäähdytä kiisseli.
  2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita puolet valkuaisvaahdosta mustikkakiisseliin ja lisää loppu vaahto seokseen varovasti nostellen.
  3. Voitele kohokasvuoat tai uuninkestävät espressokupit ja täytä ne kohokasmassalla noin 2/3 kunkin vuoan tilavuudesta. Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia. Tarjoa mustikkakohokkaat heti.
3 kommenttia