Maku

Mustikkakeksit – leivo sininen kesätaivas rapeisiin ja makeisiin suupaloihin!

2 h 45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h 15 min
Siniset mustikkakeksit vievät ajatukset marjametsään ja kesään järven rannalle sinisen taivaan alla. Tuorejuustokuorrute tekee kekseistä juhlavat, ja tuoreet mustikat viimeistelevät herkun.
0
0


Ainekset (20 kpl)

Keksit

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 2½ dlvehnäjauhoja

Kuorrutus

  • 200 gvaniljatuorejuustoa
  • ½ dltomusokeria
  • pari tippaasinistä pastamaista elintarvikeväriä (esim. Wilton Royal Blue)

Koristelu

  • 1 dlpensasmustikoita
  • 2 rkl sinisiä koristerenkaita
Tulosta

Mustikkakeksit valmistetaan näin:

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vaahdotusta vielä hetki. Sekoita joukkoon jauhot. Tee taikinasta pallo ja kääri se kelmuun. Nosta taikina jääkaappiin pariksi tunniksi.
  2. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä 5 millin paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta pyöreällä muotilla pikkuleipiä ja siirrä leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteessa 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita tuorejuustoon sokeri ja elintarvikeväri. Levitä täyte pikkuleiville ja koristele pensasmustikoilla sekä koristerakeilla. Tarjoa heti.

Vinkki!

Voit valmistaa keksit hyvissä ajoin etukäteen. Koristele keksit juuri ennen tarjoamista, jotta ne eivät vety. Halutessasi voit jättää tuorejuuston värjäämättä, silloin saat sinivalkoiset keksit.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »