Maku

Mustikkajäädykepiirakka ihastuttaa perinteisestä mustikkapiirakasta tutulla makumaailmalla – pohja syntyy kaurakekseistä, kuohkea täyte kondensoidusta maidosta

6 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
6 h
Mustikkajäädykepiirakan pohja valmistetaan kaurakekseistä ja täytteeksi vatkataan kuohkea jäätelömassa kondensoidun maidon avulla. Tämän herkun valmistukseen ei vaadita uunia vaan ainoastaan hieman malttia!
4
0


Ainekset (6–8 annosta)

Pohja

  • 200 gkaurakeksejä
  • 100 gvoita

Mustikkajäätelö

  • 4 dltuoreita mustikoita
  • 4 dlvispikermaa
  • 1 prk (150 g)ranskankermaa
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 prk (397 g)kondensoitua maitoa

Lisäksi

  • 2-3 dlpensasmustikoita
  • syötäviä kukkia (esim. leimunkukkaa ja rautayrttiä)
Tulosta

Mustikkajäädykepiirakka valmistetaan näin:

  1. Sulata voi. Hienonna kaurakeksit. Lisää keksien joukkoon voisula ja sekoita tasaiseksi. Painele seos piirasvuoan (Ø 20–22 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin.
  2. Soseuta mustikat sauvasekoittimella.
  3. Vatkaa kondensoitu maito, kerma ja ranskankerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Mausta kardemummalla ja sekoita joukkoon mustikkasose.
  4. Kaada seos piirasvuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka ja laita pakastimeen 4–6 tunniksi.
  5. Ota piirasvuoka pakastimesta hieman ennen tarjoilua. Lisää päälle reilu keko pensasmustikoita. Viimeistele syötävillä kukilla.

Vinkki!

Maistuisiko sittenkin perinteisempi versio? Katso mustikkapiirakan ohje täältä!

MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »