Maku

Mustikkajäädyke

4 h 45 min
4.2
1

Mustikkajäädyke

GL
1
4.2
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 kplkeltuaista
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 dlsitruunamehua
  • 2 kplvalkuaista
  • 2 dlkuohukermaa
  • 3 dlmustikoita
  • 1/2 dlsokeria

Tee näin

4 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h 15 min

Pane keltuaiset, sokeri ja sitruunan kuoriraaste sekä mehu paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan hyvin sekoittaen, kunnes seos on vaaleankeltaista ja kiisselimäistä. Jäähdytä ja vatkaa seos sileäksi.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Survo mustikat ja sekoita sokeri joukkoon. Yhdistä keltuaisseos sekä vaahdot ja sekoita mustikkasurvos huolimattomasti joukkoon. Kaada seos pakastamisen kestävään vuokaan. Peitä kelmulla ja jäädytä pakastimessa 4 tunnista seuraavaan päivään.

Kastele jäädykevuoka kuumaan veteen ja kumoa mustikkajäädyke tarjoiluvadille.

Koristele mustikoilla ja mustikanvarvuilla. Tarjoa mustikkajäädyke jälkiruokana tai kahvin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä